Google kjøper Motorola

- Google+ har nå over 90 millioner brukere verden over. Det er godt over en dobling på bare tre måneder, sier toppsjef Larry Page i regnskapsrapporten.

- Google+ har nå over 90 millioner brukere verden over. Det er godt over en dobling på bare tre måneder, sier toppsjef Larry Page i regnskapsrapporten. Foto: (Google)

Søkegiganten satser knallhardt i mobilmarkedet.

15.08.11 15:37

I en melding bekrefter Google at de kjøper den tidligere mobildelen av Motorola. Selskapet var tidligere en av de største mobilprodusentene i verden.

Prisen for selskapet er 12,5 milliarder dollar, og det spekuleres i at det er pantene i mobilmarkedet som har fått Google til å bla opp med milliardene sine.

- Motorola Mobilitys totale tilknytning til Android har laget en naturlig sammenslåing mellom våre to selskaper. Sammen vil vi lage fantastiske brukeropplevelser som vil øke hele Android-økosystemet til fordel for kunder, partnere og utviklere, skriver Google-sjef Larry Page i en pressemelding.

Motorola delt opp
Kjøpet av Motorolas mobildel kommer bare åtte måneder etter at selskapet ble delt opp. Oppkjøpet gir Google rettighetene til hele Motorolas patentportefølje. Tidligere har søkegiganten forsøkt å kjøpe Nortel Networks patenter, men mistet disse på målstreken.

Google eier det sterkt voksende android mobil-operativsystemet. Selskapet har imidlertid en tynn patentportefølje innen dette området.

Driver selskapet videre
Oppkjøpet av Motorola-delen ventes ferdigstilt tidlig i 2012. Selskapet skal drives videre som en seperat del av Google.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.