NA24.no

Google kjøper Motorola

- Google+ har nå over 90 millioner brukere verden over. Det er godt over en dobling på bare tre måneder, sier toppsjef Larry Page i regnskapsrapporten.
- Google+ har nå over 90 millioner brukere verden over. Det er godt over en dobling på bare tre måneder, sier toppsjef Larry Page i regnskapsrapporten. (Google)
Sist oppdatert:
Søkegiganten satser knallhardt i mobilmarkedet.

I en melding bekrefter Google at de kjøper den tidligere mobildelen av Motorola. Selskapet var tidligere en av de største mobilprodusentene i verden.

Prisen for selskapet er 12,5 milliarder dollar, og det spekuleres i at det er pantene i mobilmarkedet som har fått Google til å bla opp med milliardene sine.

- Motorola Mobilitys totale tilknytning til Android har laget en naturlig sammenslåing mellom våre to selskaper. Sammen vil vi lage fantastiske brukeropplevelser som vil øke hele Android-økosystemet til fordel for kunder, partnere og utviklere, skriver Google-sjef Larry Page i en pressemelding.

Motorola delt opp
Kjøpet av Motorolas mobildel kommer bare åtte måneder etter at selskapet ble delt opp. Oppkjøpet gir Google rettighetene til hele Motorolas patentportefølje. Tidligere har søkegiganten forsøkt å kjøpe Nortel Networks patenter, men mistet disse på målstreken.

Google eier det sterkt voksende android mobil-operativsystemet. Selskapet har imidlertid en tynn patentportefølje innen dette området.

Driver selskapet videre
Oppkjøpet av Motorola-delen ventes ferdigstilt tidlig i 2012. Selskapet skal drives videre som en seperat del av Google.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere