NA24.no

Google kjøper YouTube?

Google skal være i samtaler om kjøp av videodelingstjenesten YouTube for rundt 1,6 milliarder dollar.

HOUSTON (NA24): Det er avisen Wall Street Journals nettutgave som fredag melder om samtalene mellom Google og YouTube, med henvisning til en anonym person som har kjennskap til saken.

Ifølge avisen diskuteres det en pris rundt 1,6 milliarder dollar, eller drøyt 10 milliarder kroner.

Rykter om et Google-kjøp av YouTube har versert på ulike nettsteder den siste tiden.

Google vil overfor Wall Street Journal ikke kommentere saken.

Eksplosiv vekst
YouTube har bare eksistert i drøyt halvannet år etter at nettstedet ble etablert av tre gründere i 20-årene. Selskapet har opplevd en eksplosiv vekst, og brukerne ser nå mer enn 100 millioner videoer på YouTube hver dag.

Dermed er selskapet helt dominerende på det eksplosive markedet for denne typen videoer. Google har en egen videotjeneste, men den er langt mindre.

- Kun en idiot
Men ikke alle er enige i at YouTube vil være et godt kjøp. - Kun en idiot vil kjøpe YouTube, sa dotcom-veteranen Mark Cuban nylig. Han mener YouTube driver massive brudd på opphavsretten til mange av videoene som ligger ute, og at den eneste grunnen til at selskapet ikke er nedlesset av søksmål er at det ikke er noen med penger å saksøke.

- Den er bare én grunn til at de ikke har gått på børs, eller blitt solgt. Det er fordi de kommer til å bli stekt, sa Cuban.

Google hadde ved siste kvartalsskifte 9,8 milliarder dollar i kontanter og finansplasseringer - så her kan eventuelle saksøkere virkelig finne gull.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere