NA24.no

Google med historisk endring

Google forbereder en stor overhaling av sine søkeresultater, melder Wall Street Journal.
Google forbereder en stor overhaling av sine søkeresultater, melder Wall Street Journal. Foto: Bendiksby, Terje (SCANPIX)
Vil prøve å tjene mer penger.

Google forbereder en stor overhaling av sine søkeresultater, skriver Wall Street Journal.

Google gir sin sanntids søketjeneste en makeover og prøver å fikse manglene ved dagens teknologi og i tillegg opprettholde sin dominerende markedsandel.

I løpet av de neste månedene, vil søkemotorer begynne å spytte ut mer enn en liste med blå lenker. Det vil også presentere mer fakta og direkte svar på spørsmål på toppen når du søker. Selskapet prøver med dette å inkorporere en teknologi de kaller for semantisk søk. Men teknologien er erstatter ikke dagens søkemåter som er basert på nøkkelord, men forbedrer bare søket, ifølge avisen.

Største endring i Googles historie
Endringene for å søketjenesten er blant de største i selskapets historie, og kan påvirke millioner av nettsteder som er avhengige av Googles nåværende ranking resultater. Samtidig vil de kunne gi Google flere måter å tjene opp enda mer på reklame.

FØLG NA24 PROPAGANDA PÅ FACEBOOK HER

Google skal ikke erstatte den gjeldende søkeordlisten, som avgjør betydningen av et nettsted basert på ordene den inneholder, hvor ofte andre nettsteder kobler til den og dusinvis av andre tiltak. Snarere er det selskapets mål å yte mer relevante resultater ved å innlemme teknologien som kalles «semantisk søk», som refererer til prosessen med å forstå den faktiske betydningen av ord, ifølge avisen.

Ny database
Amit Singhal, en toppsjefene i Google sa i et intervju nylig at søkemotoren vil bedre sine søk med en database som inneholder flere hundre millioner «enheter». Folk, steder og ting-som selskapet har stille opparbeidet i to år. Semantisk søk kan hjelpe å knytte ulike ord med hverandre, for eksempel et selskap Google med sine grunnleggere Larry Page og Sergey Brin.

Mer annonsekroner
Det nye søkesystemet vil også bli tettere knyttet mot annonser, systemet kan blant annet kobles mot spesifikke nettbutikker. Ingen av disse planene er offisielt bekreftet av Google, men skal vi tro ryktene så foreligger det planer om å introdusere en helt «ny generasjon av søk» i årene fremover.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere