Dagligvaregiganten Orkla, der Stein Erik Hagen er styreleder og største eier, kjøper den finske restaurantkjeden Kotipizza.

Det blir klart i en børsmelding torsdag, etter at Orkla har sikret seg aksept fra nesten 99 prosent av eierne av det børsnoterte selskapet, som er Finlands største pizzakjede.

Selskapet har tilsammen 280 restauranter i nabolandet i øst.

Tvangskjøp

Når et selskapet har sikret mer enn nitti prosent av aksjene i et børsnotert notert selskap, kan de dermed tvangskjøpe ut resten av eierne.

Orkla er selskapet bak Grandiosa og Big One, samt en rekke andre kjente merkevarer som Jordan, Nidar, Stabburet, Lilleborg, Idun og Sætre. De har imidlertid aldri før eid en restaurantkjede.

Tror på restauranter

Stein Erik Hagen sa imidlertid til Nettavisen i forrige uke at restauranter er en attraktiv satsingsområde og åpnet for at Orkla skal gjøre flere slike kjøp i fremtiden.

Les også: Stein Erik Hagen venter butikknedleggelser: - Vi står ved et veiskille

- Mer mat spises utenfor hjemmet og da må vi selvfølgelig være der det skjer og der det er vekst, sa Hagen til Nettavisen.

Han mener at det alltid er viktig å tilpasse seg tiden man lever i.

- Orkla starter som gruveselskap i 1649. Hadde vi holdt på med det ennå, hadde det vært slutt. Vi er nødt til å se på nye muligheter, sier Hagen.