Grandiosa-rekord gir fremgang for Orkla

Stein Erik Hagen er styreleder i Orkla.

Stein Erik Hagen er styreleder i Orkla. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Dagligvaregiganten Orkla bedrer resultatet, godt hjulpet av nordmenns voldsomme apetitt for Grandiosa og Smash.

08.02.18 08:19

Dagligvaregiganten Orkla, som har Stein Erik Hagen som styreleder og dominerende eier, selger merkevarer produkter som Grandiosa og Smash som aldri før.

Selskapet har aldri solgt flere Grandiosa-pizzaer enn de gjorde i 2017, mens salget av sjokoladen Smash steg med hele 59 prosent. Bare i Norge ble det solgt 4,9 millioner poser med Smash i 2017.

- Det mest lønnsomme vi kan gjøre er å selge mer av våre etablerte produkter, sier en fornøyd konsernsjef Peter Ruzicka i Orkla på selskapets kvartalspresentasjon.

Fremgang

Orkla la frem et driftsresultat på 1,4 milliarder kroner i 4. kvartal 2017. Det er en økning på 10 prosent fra samme kvartal året før. Merkevarevirksomheten til Orkla, som er kjernevirksomheten, hadde en fremgang i driftsresultat på 15 prosent.

Driftsinntektene økte samtidig til 10,8 milliarder kroner, fra 10,3 milliarder i samme kvartal året før. For hele 2017 var driftsinntektene 39,6 milliarder, mot 37,8 milliarder i 2016.

Blant suksessene til Orkla i 2017 var altå en ni prosents salgsvekst for Grandiosa, det høyeste salget noensinne, og spinnville 59 prosents salgsvekst for sjokoladen Smash. Denne oppgangen var delvis drevet av lansering av produktet i Sverige, men i Norge hadde Smash 45 prosents salgsvekst.

2,65 milliarder i utbytte

- Med et sterkt 4. kvartal leverte vi i henhold til våre strategiske og finansielle mål for 2017. Samtlige forretningsområder innen merkevareområdet hadde organisk vekst og fremgang i driftsresultat i 4. kvartal. Fremgangen var drevet av både volumvekst og prisøkninger, så vel som kostnadsbesparelser, sier konsernsjef Peter A. Ruzicka i en melding.

For 2017 vil Orkla betale et utbytte på 2,60 kroner per aksje. Det tilsvarer rundt 2,65 milliarder kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.