NA24.no

Gransker DnB-kontakt

Sist oppdatert:
Sms og samtaler mellom DnB NOR-sjefen og Statsministerens kontor i forkant av redningspakken skal nå undersøkes.

Ifølge Dagens Næringsliv skal det ha vært omfattende kontakt mellom de to partene før regjeringens redningspakke på 350 milliarder kroner ble presentert.

NA24 - din næringslivsavis

Det er samtaler mellom DnB NOR-sjef Rune Bjerke og statssekretær Karl Eirik Schjøtt-Pedersen som Kredittilsynet vil undersøke nærmere.

I tillegg skal Tilsynet granske en sms-utveksling mellom banksjefen og statsminister Jens Stoltenberg.

På torsdag ble det kjent at DnB NOR nettosolgte obligasjoner for til sammen 2,3 milliarder til andre banker torsdag og fredag i forrige uke. Søndagen etter ble regjeringens redningspakke fremlagt.

Les mer:Gransker DnB NOR

Schjøtt-Pedersen forklarer Dagens Næringsliv at det var kontakt mellom ham og Bjerke tirsdag, torsdag, fredag og lørdag i forkant av redningspakken.

- Jeg har ikke diskutert konkrete løsninger med ham, og kan ikke huske at ordet statsobligasjoner i det hele tatt ble nevnt, forklarer statssekretæren.

- Jeg spurte hvordan han vurderte ulike virkemidler som kunne være aktuelle. Han ga da en generell tilbakemelding om at det viktigste var den langsiktige finansieringen, sier Schjøtt-Pedersen om kontakten han hadde med Bjerke torsdagen før redningspakken ble kjent.

Schjøtt-Pedersen forklarer avisen at det skal ha vært en sms-utveksling mellom banksjefen og statsministeren.

- De har ikke hatt noen møter eller telefonsamtaler. Men de hadde en sms-utveksling på lørdagen rundt middagstider. Statsministeren sendte en sms der han sa at han var kjent med at Bjerke hadde hatt kontakt med meg, og at hvis Bjerke hadde behov for direkte kontakt, kunne han bare gjøre det.

- Bjerke sendte sms tilbake, takket for tilbudet, men tok ikke telefonisk kontakt, forklarer statssekretæren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere