Gransker Frp-turer

Ektefellene ble med på luksus-cruise til en halv million kroner. Nå gransker Oslo ligningskontor denne og andre Frp-turer.

15.06.06 07:39

På turen, som gikk med fly fra Oslo til Tromsø, med hurtigruten til Nordkapp og Kirkenes, så tilbake til Oslo, ble det nytt flere luksuriøse middager. Flere av Frp-representantene hadde med seg ektefellene på turen, skriver VG.

Turen ble betalt med stortingsgruppens midler. Totalt brukte Frps stortingsgruppe 925.178 kroner på «Andre sosiale kostnader» i 2005. Nå vil Oslo ligningskontor granske Frps turer. Politikerne er pliktig å innrapportere turer der de har med seg ledsager uten å betale for dette selv. I verste fall kan politikerne bli ilagt straffeskatt.

Fremskrittspartiets leder, Siv Jensen, forklarer pengebruken på sosiale kostnader med at de ønsker å ivareta stortingsrepresentantenes velvære.

- Vi er opptatt av at våre stortingsrepresentanter som ikke bor i Oslo, og som er mye borte fra sine familier og ektefeller. Det er lett for ektefellene å bli sjalu, så det er viktig å inkludere dem så de vet hva vi holder på med, sier Jensen til VG.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.