*Nettavisen* Økonomi.

Gransker Hydro-lekkasje

Kredittilsynet frykter at noen har misbrukt lekkasjene fra Hydro-tallene.

19.02.07 12:39

Kredittilsynet ser alvorlig på påstandene om at Hydro-regnskapene har lekket ut i markedet.

- At det har lekket ut informasjon om resultatene, er ganske alvorlige påstander. Vi vil kontakte Hydro for å be om en forklaring på hva som har skjedd, sier avdelingsdirektør i Kredittilsynet Erik Bunæs til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Hydro-sjefen selv, Eivind Reiten, vil til bunns i skandalen, men han vil ikke spekulere i utro tjenere.

- Vi ble først klar over dette etter en henvendelse fra Dagens Næringsliv søndag. Vi har ingen kunnskap om at disse tallene har versert i markedet over en lengre periode, forklarer Reiten.

Les hele Reiten-intervjuet: - Ubehagelig og uheldig

Han forteller at de ennå ikke har fått mer informasjon enn det som har kommet frem i pressen, og forholder seg foreløpig kun til dette som en påstand. Men det er påstander som de prioriterer høyt å komme til bunns i.

LES OGSÅ: Lekkasje presset Hydro

Kan misbrukes

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jan C. Grandre/TV 2 Nettavisen

Bunæs forteller at det er en fare for at noen kan ha beriket seg på innsideinformasjonen som nå har kommet ut i markedet.

- Det er det som bekymrer oss. Hvis dette er riktig så er det en mulighet for å misbruke informasjonen. Men foreløpig har vi lite å forholde oss til. Vi vet stort sett det vi har lest i media, sier avdelingsdirektøren.

Se hele Bunæs-intervjuet på TV 2 Nyhetskanalen.

Det er ikke første gang det kommer beskyldninger om lekkasjer fra Norsk Hydro. Da fusjonen mellom Hydro og Statoil ble kjent, kom det raskt for en dag at det hadde vært ganske betydelige aksjehandler i forkant av at offentliggjøringen. Tidligere Telenor-sjef Tormod Hermansen beskyldte meglerhusene Goldman Sachs og Morgan Stanley for lekkasjer, en sak Kredittilsynet fortsatt gransker.

To separate saker
- Vi ser på dette som to helt separate saker, og tar utgangspunkt i at det er god informasjonsdisiplin i Hydro, sier Bunæs.

- Vi er ikke ferdig med den forrige saken ennå, og bruker ressurser på å undersøke den. Så er det disse nye påstandene om lekkasjer av regnskapstall. Det er såpass alvorlig at vi må bruke ressurser på dette og prioritere det høyt, legger han til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.