NA24.no

Gransker renovasjonsetaten

Sist oppdatert:
Konsulentkjøp utenfor anbud, oppdrag til bekjente og privat bruk av tjenestebiler er blant det som nå blir gransket i renovasjonsetaten.

(iOslo) Renovasjonsetaten i Oslo blir nå grundig gjennomgått av kommunerevisjonen. Det er allerede klart at det mangler dokumentasjon på mange innkjøp, skriver Aftenposten.

De ansatte ble for et år siden ble bedt om å varsle om de mente det foregikk kritikkverdige forhold. Nå har kommunerevisjonen undersøkt tipsene som kom inn.

Blant annet ble det varslet om konsulentkjøp på opp mot 30 millioner kroner som ble gitt uten anbud, noe som strider mot loven. Funnene gjelder blant annet konsulentselskapet Semco, som har fått oppdrag for over ti millioner kroner.

I tillegg blir de ansatte i etaten selv gransket, da det viser seg at privat bruk av tjenestebiler har vært omfattende.

I forrige måned ble en seksjonsleder i etaten anmeldt for uregelmessigheter.

Konsulentkjøpene det mangler dokumentasjonen på, skjedde alle i perioden da Lasse Ramdahl var sjef i etaten. De ansatte fører en kamp mot å få ham tilbake.

Han mistet nemlig jobben i 2005, men fikk den tilbake etter er forlik med kommunen, og ble forsøkt gjeninnsatt. Men de ansatte har protestert kraftig, og han har enda ikke fått jobben tilbake.

Les flere saker på ioslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere