*Nettavisen* Økonomi.

Granskernes millionbutikk

Tidligere Økokrim-topp Erling Grimstad tjener fett på andres skandaler.

- Fjoråret var et spennende år og vi fikk mange oppdrag, sier styreformann Anders Venemyr i Advokatfirmaet G-Partners til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Grimstad eier 25 prosent av advokatfirmaet sammen med tre andre partnere og det omsatte hele ni millioner kroner på bare ti måneder i fjor.

Advokatfirmaet gransket blant annet vannverksskandalen på Romerike, korrupsjonsmistanker i Bærum kommune og IKT-saken fra Forsvardepartementet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Bendiksby, Terje (SCANPIX)

Gode tall
Advokatfirmaet ble stiftet under navnet Advokat Erling Grimstad & partnere i desember 2005, og var i full drift i mars i fjor. Det endret navn til Advokatfirmaet G-Partners i november i fjor.

Firmaet omsatte for 9,1 millioner kroner og leverte et driftsresultat på 936.000 kroner. Resultatet før skatt ble bokført til 970.000 kroner og det har bevilget et utbytte på 370.000 kroner. Resten av overskuddet er ført på konto for annen egenkapital.

- Inngangen til i år har vært enda bedre enn i fjor og vi ser en økende trend og stor etterspørsel etter våre tjenester, sier styreformannen. Grimstad selv var ikke tilgjengelig for kommentar.

Venemyr sier overvekten av inntektene har kommet fra granskning.

- Det blir nok mer inntekter fra forebyggende arbeid i tiden fremover, sier han og legger til at selskapet holder mange foredrag for næringslivet.

Hemmelig tjenester
Selskapet ansatte en ny medarbeider i fjor og to i år i tillegg til de fire partnerne.

Foruten Grimstad og styreformannen eier Bjørn Tore Saltvik og Morten Torkildsen 25 prosent hver av firmaet.

- Vi ansetter fordi vi ønsket en bredere kompetanse i selskapet. Vi ser ikke bort fra enda flere ansettelser i år, sier Venemyr.

- Hvor viktig er det med slike profilerte saker som dere har?

- Selvsagt er det viktig for vårt firma, men det viktigste er at vi har stor tillit og har gode leveranser av våre tjenester, sier han.

I årsberetningen står tre av de mest profilerte sakene selskapet har tatt, men flere oppdrag bærer preg av streng konfidensialitet.

«En rekke av de granskningsoppdragene som er utført av advokatfirmaet i 2006 er ikke kjent for allmennheten, men gjelder hovedsakelig avdekking av mistanke om kritikkverdige forhold», heter det i årsberetningen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.