Granskingsgruppe ber Statoil forenkle arbeidet med flysikkerhet

LA FRAM RAPPORT: Statoils konserndirektør for utvikling og produksjon Norge, Arne Sigve Nylund, på pressekonferanasen på Statoil Forus fredag.

LA FRAM RAPPORT: Statoils konserndirektør for utvikling og produksjon Norge, Arne Sigve Nylund, på pressekonferanasen på Statoil Forus fredag. Foto: Carina Johansen (NTB Scanpix)

Statoil må styrke og omorganisere arbeidet med flysikkerhet, mener granskingsgruppen.

23.09.16 12:01

OSLO (Nettavisen, NTB): Statoils egen granskningsgruppe foreslår flere tiltak for å styrke selskapets arbeid med helikoptersikkerhet etter Turøy-ulykken som kostet 13 mennesker livet.

Les også: Nye helikopter-regler skaper frykt blant oljearbeidere

Granskingsgruppen beskriver en komplisert organisering med mange aktører og ulik forståelse av den enkeltes rolle og anbefaler en gjennomgang av arbeidet med helikoptersikkerhet i Statoil med forenkling og klarere beskrivelse av roller.

Se granskingsrapporten om Turøy-ulykken her (PDF)

– Granskingen konkluderer med at Statoil jobber godt med helikoptersikkerhet på norsk sokkel, sa direktør for konserngransking, Gunnar Breivik, da han la fram rapporten fredag.

Fra pressekonferansen i Stavanger der Statoils egen granskingsrapport ble presentert. Til stede fra Statoil var Gunnar Breivik, direktør konserngransking, Anders Opedal, konserndirektør, sikkerhet og effektiv drift og Arne Sigve Nylund, konserndirektør, norsk sokkel. Foto: Carina Johansen (NTB Scanpix)

Statoil besluttet etter helikopterulykken 29. april å iverksette sin egen gransking. Det er Statens havarikommisjon for transport som er ansvarlig for å kartlegge hendelsesforløp og årsak til selve ulykken, mens Statoils granskningsgruppe har sett på tiltak som kan forbedre selskapets arbeid med helikoptersikkerhet på norsk sokkel.

– Rapporten er grundig og vil danne grunnlaget for vårt helikopterarbeid i årene som kommer, sier konserndirektør Anders Opedal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.