NA24.no

Gråter over knuste sydendrømmer

Sist oppdatert:
Nordmenn brister i gråt når charteroperatøren forteller at alt er utsolgt.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Nordmenn fortviler over det begredelige været vi har hatt i store deler av landet i flere uker, og ringer desperat til landets store charteroperatører i håp om å få seg et flysete til sydeligere breddegrader.

NA24 - din næringslivsavis

- Vi har opplevd at folk gråter i telefonen når de ringer fra hytter som omtrent skylles bort av regnet, forteller salgsdirektør Christian Grønli i MyTravel, som har Ving og Saga under sine vinger.

De to operatørene har noen få ledige seter på avganger 15. juli til Tyrkia, og 18. juli til Rhodos, før det er noen flere ledige seter siste uken i juli. Hos konkurrenten StarTour er det ikke mulig å oppdrive et ledig sete før i slutten av måneden.

- Mange drøyer i det lengste med å bestille tur i håp om at det skal bli finvær hjemme. Når finværet aldri kommer, blir folk mer og mer desperate, forteller informasjonsrådgiver Elisabeth Larsen-Vonstett i StarTour og fortsetter:

- Folk som ringer til oss vil reise med en gang, aller helst i dag.

100 prosents økning
Larsen-Vonstett sier mange nordmenn bokstavelig talt begynner å få kalde føtter og frykter hele sommeren vil regne bort. Christian Grønli hos MyTavel forteller de også har solgt reiser til landets mange flomofre.

Begge de store charterselskapene melder om rekordpågang i år sammenlignet i fjor, hvor vi hadde langt bedre værforhold juni og juli. Forrige uke meldte både MyTravel og StarTour om henholdsvis 60 og 50 prosents økning i antall solgte reiser sammenlignet med samme uke i fjor.

- Uken før der igjen hadde vi 100 prosents økning, forteller Larsen-Vonstett i StarTour.

Årets charterslagere er Kreta, Kypros og Bulgaria hos StarTour, mens Mallorca, Kreta og Tyrkia er hetest blant Ving og Sagas kunder.

Prisen på en uspesifisert reise i juli starter på 3990 kroner.

Gråvær gjør susen
- Kan du vente til midten av august, kan du få en uke for 2495 kroner på et av de beste familiebostedene, opplyser Larsen-Vonstett i StarTour.

- En måned til med dårlig vær, er kanskje i lengste laget for mange. Er det mulig å troppe opp på Gardermoen og håpe på ledig sete?

- Nei, det er det ikke. Følg med på nettet eller ring våre kundesentra, der oppdateres ledige avganger hele tiden hvis det skulle komme avbestillinger, forklarer Larsen- Vonstett.

- Og dere håper på mer gråvær?

- Rent personlig gjør jeg ikke det, men det er klart, gråværet gjør suset for salget, avslutter Grønli i MyTravel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere