NA24.no

Gratis digital-tv fra svenskene

Mange nordmenn kan fremdeles få gratis svensk tv etter overgangen til digitale fjernsynssendinger.
Mange nordmenn kan fremdeles få gratis svensk tv etter overgangen til digitale fjernsynssendinger. Foto: SVT/EXPRESSEN
En halv million kan få gratis digital-tv fra høsten.

Norske lisensbetalere som tar til takke med norsk og svensk allmennkringkasting kan fremdeles få inn gratis tv-sendinger etter overgangen til digitale fjernsynssendinger, skriver Dagsavisen.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Fortsatt gratis allmennkringkasting
Statskanalene både i Norge og Sverige skal nemlig sendes åpent for folket, også etter at det nye digitale bakkenettet er utbygd. I Østfold og Vestfold vil rundt 500.000 innbyggere kunne benytte seg av kostnadsfri svensk, så vel som norsk, fjernsynstilbud.

Ingen umiddelbar oversikt
- Det finnes ingen umiddelbar oversikt over antallet nordmenn som har såkalt svenske-antenne. Denne oversikten har heller ikke svenskene, som er mest opptatt av å sende fjernsyn til alle i Sverige, sier distribusjonsingeniør Michael Gascoin i NRK.

- En tommelfingerregel i bransjen som kan hjelpe seerne, er at hvis du får inn svensk TV4 bra i dag med vanlig antenne, er det sannsynlig at du får bra mottak av de digitale svenske-kanalene, forsetter NRK-ingeniøren.

Må legge ut
Utgiften disse tv-seerne ikke kommer utenom er en digital dekoder som leveres av RiksTV, eller en annen norsk leverandør. En slik koster opp til 1500 kroner og i tillegg må man ha antenne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere