NA24.no

Greenpeace har tapt millioner på valutaspekulasjon

En ansatt ved Greenpeace-hovedkvarteret i Amsterdam har tapt over 30 millioner kroner på valutaspekulasjon.(Illustrasjonsfoto)
En ansatt ved Greenpeace-hovedkvarteret i Amsterdam har tapt over 30 millioner kroner på valutaspekulasjon.(Illustrasjonsfoto) Foto: Jose Jordan (Afp)
Sist oppdatert:
- Det er snakk om en alvorlig feilvurdering.

Greenpeace har tapt over 30 millioner kroner på at en medarbeider har drevet valutaspekulasjon med innsamlede midler, skriver Der Spiegel.

Miljøorganisasjonen erkjenner alvorlige feil i de interne kontrollsystemene.

Støttebidragene som er gått tapt, kommer blant annet fra Greenpeace i Tyskland.

Det er en ansatt ved Greenpeace-hovedkvarteret i Amsterdam som har drevet med valutaspekulasjonen. Personen har nå fått sparken, opplyser kommunikasjonssjef Mike Townsley i Greenpeace International til det tyske nyhetsmagasinet Der Spiegel.

– Det er snakk om en alvorlig feilvurdering. Vi kan bare beklage overfor våre medlemmer og håpe at de har forståelse for at vår organisasjon og vårt personell heller ikke er feilfrie, sier han.

Greenpeace har iverksatt en internt gransking av forløpet. Organisasjonen avviser imidlertid at den sparkede medarbeideren ønsket å berike seg selv. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere