NA24.no

Greit med sex på kontoret

NA24s lesere mener det er greit å ha sex med en kollega, til og med på kontoret – i arbeidstiden.

Mange arbeidsgivere mener det er lite ønskelig at de ansatte innleder kjærlighetsforhold seg imellom. Flere amerikanske selskaper forbyr det endatil, mens man for eksempel i Statoil risikerer å bli omplassert om man innleder et forhold til en kollega.

NA24 - din næringslivsavis

NA24 har spurt leserne om hva de synes om romantiske forhold mellom kolleger, og svarene avslører en svært liberal holdning.

Helst privat
Sju av ti respondenter mener nemlig det er greit å innlede et seksuelt forhold til en «jevnbyrdig kollega». Av disse mener over en firedel at det er greit å ha seg på jobben, i arbeidstiden.

Det store flertall – 86 prosent – mener imidlertid at det helst bør skje privat eller på fest (48 prosent).

- Folk er mer åpne
Salgsdirektør i markedsanalyse- og rådgivningsselskap Refleks, Tommy Brakstad, synes ikke resultatet av undersøkelsen er overraskende.

– Jeg tror nok dette gjenspeiler det alle kjenner, at man møtes enten på fritiden – eller på jobb. Folk er nok mer åpne i forhold til slike ting enn før, og arbeidslivet generelt er blitt mer fleksibelt, med mindre ovenfra-og-nedad-holdning og mer fokus på teamwork, mener Brakstad.

Nordmenn har sex med kolleger
En undersøkelse på karriereportalen Monster i fjor viste at et flertall nordmenn har hatt et romantisk forhold til noen på jobben.

56 prosent av kvinnene og 54 prosent av mennene svarte den gang bekreftende på spørsmålet: «Har du noen gang hatt en romanse på jobben?»

Sjef og sekretær
Ifølge arbeidspsykolog Lisa Matthewman ved universitetet i Westminster frykter arbeidsgivere flere uheldige følger av slike relasjoner:

*Sjalusi og sladder
*Misbruk av makt
*Reduksjon i produktivitet
*Brudd på taushetsplikt

Og apropos «misbruk av makt»: Hele 40 prosent av de over 3500 som svarte på NA24/Refleks’ jobbromanse-undersøkelse, mener det er greit at sjefen innleder et forhold til sekretæren sin.

Resultatet av undersøkelsen gjenspeiler et representativt utvalg av NA24s lesere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere