NA24.no

Grenland Group sliter med marginene

Industri- og verkstedskonsernet Grenland Group fortsetter å øke omsetningen, men marginene henger ikke med.

Grenland Group som blant annet har store oppdrag fra offshorebransjen viste et fortsatt høyt inntektstempo i tredje kvartal, men marginene er ned fra samme periode i fjor, da inntektene var lavere.

NA24 - din næringslivsavis

Marginfall
Konsernet hadde i tredje kvartal driftsinntekter på 442,5 millioner kroner, mot 340,8 millioner i samme periode i 2007. Driftsresultatet økte fra 20,1 millioner i tredje kvartal i fjor til 22,3 millioner i årets tredje kvartal.

Det betyr at driftsmarginen har falt fra 5,90 prosent i fjor til 5,03 prosent i år. Utviklingen er enda svakere på bunnlinjen, som viste pluss 14 millioner før skatt, mot 16,9 millioner i tredje kvartal 2007.

Konsernet melder likevel at det interne forbedringsarbeidet går som planlagt. De ble iverksatt for knappe to år siden da konsernet manglet kostnadsstyring og gikk inn i en vanskelig periode resultatmessig.

Fallende ordrebok
Grenland Group har måtte se ordreboken falle også gjennom tredje kvartal. Mens konsernet hadde ordre for 1.473 millioner kroner inne ved inngangen til tredje kvartal, var dette falt til 1.352 millioner ved utgangen av perioden.

Av ordrene er 75 prosent knyttet til oppdrag med store oljeselskaper som sluttkunder.

- Grenland Group følger utviklingen i finansmarkedene og oljeprisen nøye og vurderer fortløpende hvilken effekt dette har for selskapet. Markedsutsiktene for Grenland Group forventes imidlertid i liten grad å være påvirket av den siste tids finansuro og fall i oljeprisen, skriver selskapet om finanskrisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere