NA24.no

Grenlands-Røkke i vater

Med en krevende markedssituasjon klarer Grenland Group å forbedre marginene.

- Det er med glede at Grenland Group igjen kan presentere et godt driftsresultat. Likviditeten og egenkapitalen i selskapet er også god, skriver konsernsjef Hallgeir Skogen i en melding.

Nedgang
Grenland Group hadde i andre kvartal en omsetning på 438 millioner kroner, og et driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) på 25,8 millioner kroner.

Omsetningen er ned knappe 27 millioner kroner sammenlignet med samme kvartal i fjor. EBITDA-marginen var 5,9 prosent for kvartalet, som er en forbedring fra 4,7 prosent i tilsvarende periode i fjor. For året i fjor ble marginen 6,2 prosent.

Krevende
Det finnes mange utfordringer for Skogen & Co. som tok over som sjef nylig.

- Markedssituasjonen har vært krevende i andre kvartal, som følge av det økonomiske tilbakeslaget globalt. Ordreboken var 862 millioner kroner ved utgangen av kvartalet, noe som er en reduksjon fra 1.110 millioner kroner ved utgangen av første kvartal, heter det fra Grenlands-Røkke.

Selskapet har imidlertid blitt tildelt ordrer siste halvår som legger et godt grunnlag for videre utvikling. Det skal være flere positive tegn i markedet.

- Vi har en rekke tilbud utestående og det er høy anbudsaktivitet ved inngangen til 3. Kvartal, heter det.

Gjennombrudd
Selskapet har fått kontrakt med StatoilHydro for 11 modifikasjonsstudier på norsk sokkel samt en rekke mindre ordrer innen brønnintervensjonsmarkedet.

- Vi fikk også et gjennombrudd på riggsiden i Kina gjennom kontrakten med COSL, og vi forventer en økning i riggrelatert ordremengde fremover, skriver konsernsjef Hallgeir Skogen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere