*Nettavisen* Økonomi.

Grensen for momsfritak på netthandel beholdes

Beholder grensen på 350 kroner:

Momsfritaket for netthandel fra utlandet for varer inntil 350 kroner beholdes i forslaget til statsbudsjett, ifølge NRK. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Fritaket for moms og avgifter for import av varer under 350 kroner beholdes i statsbudsjettet, ifølge NRK

08.10.18 08:52

Virke, som er blant kritikerne av regelen, mener den rammer norsk handelsnæring, og organisasjonen stempler forslaget som både uforståelig og uforsvarlig.

– Det er uforståelig at regjeringen fortsetter å subsidiere multinasjonale nettselskaper på bekostning av norske arbeidsplasser, sier Ivar Horneland Kristensen, administrerende direktør i Virke.

Følg budsjettet direkte her.

I utgangspunktet er det flertall på Stortinget for å fjerne momsfritaket for netthandel under 350 kroner, men kilder sier til NRK at Fremskrittspartiet har fått gjennomslag for å beholde ordningen i forslaget til neste års statsbudsjett.

Gitt signalene er dette en god nyhet for alle som handler på nett.

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) har tidligere sagt til Aftenposten at han vil se på 350-kronersgrensen når han legger fram stortingsmelding om handelsnæringen, som kommer rundt nyttår. Virke mener det er for sent.

– Dette haster, det er uforsvarlig å vente på en stortingsmelding som først skal behandles neste år. Subsidieringen av utenlandske konkurrenter gjennom en avgiftsfri grense på 350 kroner tapper handelsnæringen i Norge for omsetning og arbeidsplasser, sier Kristensen.

Les: Statsbudsjettet: Sukkeravgiften reverseres

En fjerning av 350-kronersgrensen vil gi staten økte inntekter på 1,4 milliarder kroner, ifølge Ap og Sp, som begge mener at man bør betale moms for all import uansett verdi.

– Dette er forsiktige anslag. Vi tjener sannsynligvis enda flere arbeidsplasser og inntekter til staten fordi netthandelen øker og fordi staten også får inn mer i andre skatter og særavgifter ved å fjerne 350-grensen. Dette er arbeidsplasser og inntekter vi sårt trenger i tiden fremover, sier Kristensen.

(©NTB)

Les: Fjernes tollfri-grensen fra nyttår, må du betale gebyr på 158 kroner for alle pakker

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.