NA24.no

Greske lovgivere krangler fortsatt om kriseavtale

Greske lovgivere kranglet hele natt til fredag om den nye kriseavtalen med EU. Bare timer før EUs finansministre møtes for å vedta avtalen, fortsatte drøftingene.

Det er venstresiden i regjeringspartiet Syriza som raser mot vilkårene regjeringen til Alexis Tsipras måtte akseptere for å få et nytt kriselån på 85 milliarder euro for å unngå statsbankerott.

Tsipras har uansett flertall for krisepakken med støtte fra den konservative opposisjonen, i tillegg til de fleste av Syrizas parlamentsmedlemmer.

Etter ni timer med komitédrøftinger og krangel om dagsorden kom ikke diskusjonen om selve kriseprogrammet i gang før kvart på fire fredag morgen, ifølge BBC.

Euromøte

Da hadde parlamentspresidenten Zoe Konstantopoulou, som er på Syrizas venstrefløy, avvist Tsipras' oppfordring om å få fortgang i drøftingene så de kunne bli ferdig før eurosonens finansministre etter planen møtes fredag ettermiddag.

Og da drøftingene om selve avtalen kom i gang, startet det med hissige utbrudd. Opposisjonen truet med ikke å støtte avtalen om finansminister Euklid Tsakalotos fortsatte å komme med det de kalte provoserende kommentarer.

Skatteøkninger

Venstrefløyen er særlig imot Tsipras' løfter om skatteøkninger og budsjettkutt i bytte mot det nye kriselånet fra EU, Det internasjonale pengefondet IMF og Den europeiske sentralbanken ESB.

Tidligere energiminister Panagiotis Lafazanis leder opprørsfløyen i Syriza og tok i forbindelse med debatten et første skritt mot et brudd med Syriza da han og elleve andre Syriza-medlemmer kunngjorde at kampen mot den nye avtalen nå starter over hele landet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere