*Nettavisen* Økonomi.

Grevling større enn antatt

Det Norske jubler etter oppmuntrende leteboring.

18.06.09 08:57

Funnet på Grevlingprospektet er større enn først antatt.

NA24 - din næringslivsavis

Det norske oljeselskap melder torsdag morgen at det sammen med operatør Talisman Energy og partner Petoro har funnet mellom 40 og 130 millioner fat olje i Nordsjøen på Grevlingprospektet i PL 038D.

Økte andelen
Avgrensingsbrønnen viser at funnet er større enn tidligere antatt. Før boring anslo Det norske at Grevling kunne inneholde mellom 10 millioner og 80 millioner fat olje. Avgrensingsbrønnen, som nå er ferdig, viser et større funn enn resultatene fra den første letebrønnen tydet på.

Det norske økte eierandelen fra fem til 30 prosent før boringen på Grevling startet. Selskapets andel av oljen som nå er funnet er dermed mellom 12 millioner og 40 millioner fat, og kan derfor være på størrelse med andelen som Det norske solgte i Goliat-feltet for 1,1 milliard kroner i fjor høst.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Et betydelig funn
Det Norske sier det er svært gledelig at avgrensingsbrønnen bekreftet oppsiden i Grevling.

- Dette er et viktig funn for Det norske. Funnet er kommersielt, og vil bli vurdert knyttet til den eksisterende installasjonen på Varg, hvor også Talisman er operatør. I så fall kan Grevling komme raskt i produksjon. På grunn av størrelsen vil imidlertid også en selvstendig utbygging bli vurdert. Isolert sett er funnet betydelig, samtidig som det øker sannsynligheten for funn i Det norskes nærliggende lisenser PL 408 og PL 337, der det skal bores letebrønner, sier Odd Ragnar Heum, direktør for reserve- og områdeutvikling i Det norske.

Begge boringene på Grevling ble gjort med den oppjekkbare riggen Mærsk Guardian på 86 meters vanndyp. Operatørselskapet Talisman Energy har 40 prosent andel i Grevling. Det norske har en andel på 30 prosent, det samme som Petoro.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.