NA24.no

Griper inn mot Media Norge

Foto: Stian Lysberg Solum (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Varsel fra Medietilsynet onsdag.

Medietilsynet har i dag sendt ut et varsel om at tilsynet vil gripe inn mot sammenslåingen av Aftenposten, Bergens Tidende, Fædrelandsvennen og Stavanger Aftenblad til et selskap kalt Media Norge.

NA24 - din næringslivsavis

Det kommer frem i en pressemelding.

Vil ikke endre konklusjon
Medietilsynet ga ut et høringsnotat 24. april i år, hvor tilsynet konkluderte med at sammenslåingen førte til at Schibsteds ville få en for sterk posisjon i det norske avismarkedet.

Medietilsynet mottok 13 høringssvar i høringsrunden, men har ikke funnet nye momenter i høringsrunden som har ført til at tilsynet vil endre sin konklusjon fra høringsnotatet.

- Minnelig løsning
Medietilsynet har derfor sendt et varsel til partene der tilsynet opplyser at de griper inn mot Schibsteds oppkjøp i forbindelse med etableringen av Media Norge. Partene inviteres videre til å uttale seg i saken og komme med et forlag til minnelig løsning.

Schibsted, Aftenposten, Bergens Tidende, Fædrelandsvennen og Stavanger Aftenblad startet i 2006 arbeidet med å gjennomføre en eiermessig integrasjon av partenes medievirksomhet gjennom dannelsen av et nytt børsnotert mediekonsern – Media Norge. Like før jul 2006 vedtok styrene i de ulike foretakene å delta i det videre arbeid med etableringen. Deltagelsen ble videre vedtatt på ekstraordinær generalforsamling 15. februar 2007.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere