*Nettavisen* Økonomi.

Griper inn mot Media Norge

Foto: Stian Lysberg Solum (SCANPIX)

Varsel fra Medietilsynet onsdag.

06.06.07 12:36

Medietilsynet har i dag sendt ut et varsel om at tilsynet vil gripe inn mot sammenslåingen av Aftenposten, Bergens Tidende, Fædrelandsvennen og Stavanger Aftenblad til et selskap kalt Media Norge.

NA24 - din næringslivsavis

Det kommer frem i en pressemelding.

Vil ikke endre konklusjon
Medietilsynet ga ut et høringsnotat 24. april i år, hvor tilsynet konkluderte med at sammenslåingen førte til at Schibsteds ville få en for sterk posisjon i det norske avismarkedet.

Medietilsynet mottok 13 høringssvar i høringsrunden, men har ikke funnet nye momenter i høringsrunden som har ført til at tilsynet vil endre sin konklusjon fra høringsnotatet.

- Minnelig løsning
Medietilsynet har derfor sendt et varsel til partene der tilsynet opplyser at de griper inn mot Schibsteds oppkjøp i forbindelse med etableringen av Media Norge. Partene inviteres videre til å uttale seg i saken og komme med et forlag til minnelig løsning.

Schibsted, Aftenposten, Bergens Tidende, Fædrelandsvennen og Stavanger Aftenblad startet i 2006 arbeidet med å gjennomføre en eiermessig integrasjon av partenes medievirksomhet gjennom dannelsen av et nytt børsnotert mediekonsern – Media Norge. Like før jul 2006 vedtok styrene i de ulike foretakene å delta i det videre arbeid med etableringen. Deltagelsen ble videre vedtatt på ekstraordinær generalforsamling 15. februar 2007.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.