NA24.no

Gro risikerer kjempesmell

Sist oppdatert:
Gro Harlem Brundtland kan måtte punge ut for begge hofteoperasjonene sine.

Den tidligere Arbeiderparti-dronningen utførte disse ved Ullevål sykehus, selv om hun ikke hadde rett på dette som utflyttet til Frankrike, skriver Dagbladet.

NA24 - din næringslivsavis

Ullevål er drevet av Gros tidligere sosialminister, Tove Strand. Søsteren Hanne Harlem er styreleder.

- Alle kort må på bordet, og vi må se hva som faktisk har skjedd, krever lederen av Stortingets helse- og omsorgskomité, Harald Nesvik (Frp).

- Jeg vil ikke utelukke at Gro Harlem Brundtland må betale for sin egen hofteoperasjon, sier advokat og ekspert på trygderett, Ola Viken.

Den tidligere statsministeren har innrømmet at hun ikke har hentet inn tillatelse fra franske myndigheter. Dette kreves for at hun skulle kunne bli operert i Norge. Dermed er det uklart hvem som får hofteregningene på flere hundretusener.

- Hvis ikke franske myndigheter vil betale, blir det et spørsmål hvem av Ullevål og Gro som må ta regninga. Jeg mener den ansvarlige her må være Ullevål, sier advokat Viken, som ikke utelukker at Gro blir holdt økonomisk ansvarlig.

Verken Hanne Harlem eller Tove Strand ønsker å kommentere detaljene i saken.

- Ved innleggelse på sykehus oppga jeg bostedsadresse i Nice, og viste fram fransk og europeisk trygdekort. Det ble ikke bedt om ytterligere opplysninger, skriver Gro.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere