*Nettavisen* Økonomi.

Grønt lys for bredbåndsgigant

Stortinget har gitt grønt lys for at Bredbåndsalliansen skal komme inn på eiersiden i statens bredbåndsselskap Banetele.

Stortinget vedtok i dag å la Bredbåndsalliansen, et selskap som eies av flere kraftselskap, kjøpe seg inn i statens bredbåndsselskap BaneTele. Bredbåndsalliansen skal gå inn med 625 millioner kroner i selskapet, og får dermed 50 prosent av aksjene.

NA24 - din næringslivsavis

- Med dagens stortingsvedtak styrkes BaneTele finansielt, samtidig som selskapets landsdekkende transportnett knyttes sammen med det regionale og lokale bredbåndsnettet som eierne av Bredbåndsalliansen har etablert. Dette vil bidra til å øke konkurransen i det norske telemarkedet og forsterker BaneTeles posisjon som en reell konkurrent til Telenor, skriver BaneTele i en pressemelding.

- Nye investeringer og en samordning der BaneTeles betydelige stamnett koples til de ulike regionale og lokale nettverkseiere som står bak Bredbåndsalliansen, vil gi BaneTele et langsiktig kommersielt perspektiv og mulighet til å nå nye kundegrupper, sier Bjørn Kristiansen, administrerende direktør i BaneTele.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.