*Nettavisen* Økonomi.

Grønt lys for Goliat

Foto: Bjørnbakk, Jan-Morten (SCANPIX)

Stortinget har godkjent utbyggingsplanen for første oljefelt i Barentshavet.

19.06.09 09:54

Oljeselskapet Eni kunne fredag slippe jubelen løs.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Selskapets utbyggingsplan for Goliat-feltet i Barentshavet er nå godkjent i Stortinget.

28 milliarder i investeringer
Operatør Eni Norge skriver at Stortingets godkjenning er en viktig milepæl for Goliat-lisensen, og enda et skritt på veien mot den aller første utbyggingen av et oljefelt i Barentshavet.

Goliat-feltet ble oppdaget i 2000 da den første letebrønnen ble boret. Olje- og gassreservene anslås til omtrent 180 millioner fat oljeekvivalenter. De totale investeringene for Goliat-feltet anslås til om lag 28 milliarder 2008-kroner.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mange arbeidsplasser
Eni har valgt å etablere regionkontoret sitt i Hammerfest, og dette vil generere en rekke arbeidsplasser.

Forsynings- og helikopterbasen skal også legges til Hammerfestområdet. Sammen med sokkelorganisasjonen vil disse funksjonene gi 150–200 direkte arbeidsplasser under driftsfasen. I tillegg vil kjøp av varer og tjenester knyttet til Goliat generere et betydelig antall indirekte arbeidsplasser. Planlagt oppstart for prosjektet er fjerde kvartal 2013.

Undervannsbrønner
Goliat-feltet vil bli utviklet ved hjelp av undervannsbrønner som er knyttet opp mot en sirkulær flytende produksjons-, lagrings- og lasteenhet (FPSO). Ved å bruke en sirkulær FPSO er det mulig å utnytte elektrisitet fra land kombinert med en gassturbin for å dekke kraft- og varmebehovet på offshoreinstallasjonen. Dette vil føre til betydelig lavere CO2-utslipp.

Rettighetshaverne i utvinningstillatelsene 229/229B er: Eni Norge AS (operatør) 65 prosent, og StatoilHydro med 35 prosent.

Har du et næringslivstips – kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.