*Nettavisen* Økonomi.

Gruveaksje stuper på positiv børs

Etter gårdagens kraftige oppgang åpner Oslo Børs i roligere tempo tirsdag. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

Ny oppgang på Oslo Børs.

06.10.15 12:26

Etter gårdagens kraftige oppgang åpnet Oslo Børs i roligere tempo tirsdag.

Halvveis ut i handelsdagen er hovedindeksen opp 0,69 prosent 605,46 poeng, mens børsene i Paris og Frankfurt er opp 0,4 prosent og aksjene i London er uendret.

I oljemarkedet omsettes nordsjøoljen for 49,4 dollar per fat, lite endret siden i går ettermiddag.

Aksjen til Nordic Mining ramler 27 prosent etter at gruveselskapet har vedtatt å gjennomføre en fortrinnsrettsemisjon på inntil 77 millioner nye aksjer.

Les: Vil hente friske penger

- Fantastiske tall
Norwegians trafikktall for september får en lunken mottagelse på børsen tirsdag, men fra analytikerhold sitter lovordene løst.

- Det er fantastiske tall. Det er skikkelig bra. Lastefaktoren på 88,2 prosent i september er et nivå som man kun så i topp sommermåneder i gamle dager, og knapt nok det. Det er bra over hele linjen, sier analytiker Ivar Andreas Lemmechen Gjul i Fondsfinans til Nettavisen Stocklink.

Swedbank er også positivt overrasket.

- Det var høyere vekst, høyere yield og høyere lastefaktor enn vi hadde forventet, sier analytiker Hans Erik Jacobsen.

I september pekte pilene riktig vei for flyselskapet, med ni prosent passasjervekst, bedre kapasitetsutnyttelse og økte inntekter per passasjer (yield).

På langdistanse var flyene nærmest stappfulle, med en fyllingsgrad på 96 prosent.

Les mer: Nye solide Norwegian-tall og Spår rekordresultater for Kjos

Økt hedging-tap
På Oslo Børs har Norwegian-aksjonærene blitt belønnet med en kursoppgang på nærmere 30 prosent hittil i år, mot oppgangen i det totale markedet på vel fem prosent. Aksjen er imidlertid flat tirsdag.

Fondsfinans-analytikeren påpeker at flyselskapets tap på sikringsposisjoner er opp fra 223 millioner kroner ved utløpet av august til 364 millioner kroner ved utløpet av september.

- Jeg tror det er hva markedet reagerer på i dag. Jeg synes det er rart. Det underliggende bekrefter at butikken går veldig bra og sannsynligvis skal estimatene opp i tiden fremover. Det var også forventet at hedging-tapet skulle komme opp.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag