NA24.no

Gruveselskap trenger penger

Foreslår emisjon for å holde selskapet flytende.

Gruveselskapet Intex Resources trenger penger og foreslår en garantert fortrinnsrettsemisjon på mellom 7,9 og 12 millioner kroner.

Emisjonen skal styrke selskapets finansielle posisjon og finansiere driften.

- Provenyet fra emisjonen vil imidlertid kun sikre finansiering for selskapet for en kort tidsperiode og ytterligere finansiering fra aksjonærene kan bli nødvendig, skriver Intex i en børsmelding.

Emisjonen er betinget godkjennelse av ekstraordinær generalforsamling, som skal avholdes 15. desember.

Skulle emisjonen ikke bli gjennomført vil ikke selskapet ha arbeidskapital til å dekke driften etter midten av januar 2016. Om aksjonærene heller ikke gir annen finansiell støtte innen midten av januar, vil selskapet gå inn i mislighold og konkursforhandlinger, skriver Intex i innkallingen til generalforsamlingen.

Et garantisyndikat vil garantere for minimumsbeløpet i emisjonen. Deltagere i syndikatet et flere store aksjonærer og alle styremedlemmene. Av garantibeløpet vil disse motta 2,5 prosent.

Aksjonærene i Intex vil motta tegningsretter i proporsjon til registrert aksjebeholdning. Hver tegningsrett gir rett til å tegne 1 ny aksje. Tegningskursen vil være 0,60 kroner per aksje. For hver aksje som blir tildelt gis det også 1 warrant som gir rett til å tegne ytterligere 1 aksje, til kurs 0,66 kroner.


Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere