NA24.no

Gruveselskap trenger penger

Foreslår emisjon for å holde selskapet flytende.

Gruveselskapet Intex Resources trenger penger og foreslår en garantert fortrinnsrettsemisjon på mellom 7,9 og 12 millioner kroner.

Emisjonen skal styrke selskapets finansielle posisjon og finansiere driften.

- Provenyet fra emisjonen vil imidlertid kun sikre finansiering for selskapet for en kort tidsperiode og ytterligere finansiering fra aksjonærene kan bli nødvendig, skriver Intex i en børsmelding.

Emisjonen er betinget godkjennelse av ekstraordinær generalforsamling, som skal avholdes 15. desember.

Skulle emisjonen ikke bli gjennomført vil ikke selskapet ha arbeidskapital til å dekke driften etter midten av januar 2016. Om aksjonærene heller ikke gir annen finansiell støtte innen midten av januar, vil selskapet gå inn i mislighold og konkursforhandlinger, skriver Intex i innkallingen til generalforsamlingen.

Et garantisyndikat vil garantere for minimumsbeløpet i emisjonen. Deltagere i syndikatet et flere store aksjonærer og alle styremedlemmene. Av garantibeløpet vil disse motta 2,5 prosent.

Aksjonærene i Intex vil motta tegningsretter i proporsjon til registrert aksjebeholdning. Hver tegningsrett gir rett til å tegne 1 ny aksje. Tegningskursen vil være 0,60 kroner per aksje. For hver aksje som blir tildelt gis det også 1 warrant som gir rett til å tegne ytterligere 1 aksje, til kurs 0,66 kroner.


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere