NA24.no

Gudesen henter penger

Sist oppdatert:
Hans Gude Gudesen skal hente inn ny kapital til Opcitom-avleggeren Thin Film Electronics.

Thin Film Newco, som selskapet formelt heter, er i markedet for å hente inn 25 millioner kroner i en rettet emisjon mot nye og eksisterende aksjonærer, i følge en pressemelding tirsdag kveld.

Tegningsperioden blir fra onsdag til klokken 16 fredag, men kan bli avsluttet tidligere. Tilrettelegger er DnB NOR Markets. Prisen vil bli satt i en bokbyggingsprosess.

Pengene skal brukes til videre vekst for Thin Film, ifølge meldingen.

Etter den rettede emisjonen vil eksisterende aksjonærer som ikke deltar, bli tilbudt en emisjon på inntil 10 millioner kroner, så snart som mulig etter en planlagt generalforsamling rundt 11. mai.

Thin Film består av forskningsvirksomheten i det tidligere børsnoterte selskapet Opticom, etter at den store eierposten i Fast ble skilt ut i vinter. Thin Film er ikke børsnotert, men aksjen handles i det unoterte markedet.

Forholdet mellom de britiske storaksjonærene Thomas Fussell og Robert Keith på den ene siden og Opticom-gründer Hans Gude Gudesen på den andre, skar seg under striden i vinter, og Keith har sagt at britene ikke vil spille noen aktiv rolle i Thin Film videre.

Nytt styre
Det er nå foreslått et nytt styre i Thin Film, bestående av revisor Jan Wiggen som styreleder, tidligere Ask-sjef Ole J. Fredriksen og Gudesen.

Aksjen har steget rundt 50 prosent den siste måneden, etter at selskapet meldte om et teknisk gjennombrudd.

Dagens melding er imidlertid undertegnet av Thomas Fussell som styreleder.

Forskning
Thin Film Electronics arbeider med å utvikle nye og billig metoder for å produsere dataminne ved å skrive dette på spesielle plastmaterialer.

På toppen var Opticom verdt et tosifret antall milliarder, men etterhvert som utviklingsarbeidet gikk tregt, ble aksjeposten i Fast, som stadig gjorde det bedre, den viktigste verdien i selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere