NA24.no

Guiding knuser aksje

Sist oppdatert:
Acergy leverte i går et solid kvartalsresultat, men utsiktene knuser aksjen på børsen i dag.

Acergy resultatene for andre kvartal var på linje med forventningene. Men guidingen selskapet kommer med gjør at aksjen i dag raser ned 9,42 prosent til 94,20 kroner.

NA24 - din næringslivsavis

Dårlige utsikter
Selv om resultatene var bra, er det utsiktene selskapet presenterer som er bekymringsverdig.

Acergy meldte sin kvartalsrapport for andre kvartal at ytterligere utsettelser av kontrakttildelinger, sammen med konkurrentenes voksende flåter flere steder kan gi en svekkelse av vekstutsiktene for bransjen på kort sikt.

- Tilbud og etterspørselsbalansen er noe dårligere, noe vi forventet. Men på grunn av lavere visibilitet inn i 2009 reduserer vi kursmålet fra 130 til 120 kroner, sier Haakon Amundsen, analytiker i Handelsbanken Capital Markets til NA24.

Aksjekursen til Acergy har pekt nedover helt siden starten av juni.

- Det siste fallet har gjort at vi har en akkumuleranbefaling på aksjen, fortsetter Amundsen.

Kutter kursmål
Utsiktene gjør at flere storbanker har kuttet i kursmålet til Acergy.

Den sveitsiske investeringsbanken UBS har redusert kursmålet fra 155 kroner til 145 kroner, men beholder kjøpsanbefalingen. Banken sier at ordreinntaket var svakt noe som gjør at selskapet trenger betydelige ordrer for å møte det årlige inntektsmålet. Lehman Brothers har redusert sitt kursmål til 130 kroner aksjen og har en «undervekt»-anbefaling.

Solid resultat
Acergy leverte i går et nettoresultat i andre kvartal på 61,8 millioner dollar. Sammenlignet med samme periode i fjor er dette en økning da selskapet hadde et nettoresultat på 48 millioner dollar. Dette resultatet var på linje med analytikernes forventninger som trodde på et nettoresultat på 62 millioner dollar.

Oljeserviceselskapet hadde inntekter på 742,4 millioner dollar i andre kvartal i år, dette er en økning på 17 prosent fra 2007 da selskapet omsatte for 634 millioner dollar. Konsensus blant analytikerne som TDN Finans har snakket med viser en omsetning på 732 millioner dollar. Videre oppnådde Acergy et driftsresultat på 105,9 millioner dollar, mot 83 millioner dollar i andre kvartal 2007. Analytikerne hadde her ventet et driftsresultat på 62 millioner dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere