NA24.no

Foto: Scanpix/Terje Bendiksby

Guillou ut mot norske forfattere

Sist oppdatert:
Den svenske forfatteren Jan Guillou mener norske forfattere som angriper Stoltenberg i Muhammed-saken ikke har skjønt hva ytringsfrihet er.

- Jeg visste at Norge har gærne forfattere, men at de skulle gå så langt, hadde jeg ikke trodd, sier Jan Guillou (62) til Dagbladet.

Tirsdag gikk ti av Norges mest kjente forfattere og kulturpersonligheter ut i VG og hevder at regjeringen har sviktet ytringsfriheten. Årsaken er statsminister Jens Stoltenberg ga inntrykk av at Magazinet-redaktør Vebjørn Selbekk hadde noe av ansvaret for brenningen av ambassaden i Damaskus.

- Roy Jacobsen er en av Norges beste forfattere. Derfor er det synd at han skjemmer seg så kraftig ut, Guillou. Han mener at Stoltenberg også har rett til å uttrykke seg, og at de norske forfatterne ikke har forstått hva ytringsfrihet er.

Videre mener Guillou at det ikke var tegningene som startet striden, men hvordan Danmarks statsminister Anders Fogh Rasmussen avviste 11 ambassadører fra muslimske land som ville snakke om saken.

Guillou sier ytringsfriheten er så selvsagt i Norge og Danmark at den ikke trenger å forsvares. Roy Jacobsen sier seg grunnleggende uenig med Guillou om dette.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere