NA24.no

Gull er penger

Elendige dollarkurser fører til gullrush.

Gull blir noen ganger referert til som alternative penger. Men nå er det flere som mener at gull ikke lenger er en erstatning. Dollaren blir nå handlet til den dårligste kursen på ett år mot euro og en syv måneder lav mot Yen, i tillegg mener flere eksperter nedturen ikke er over. Dette har ført til at gull har steget mer enn 150 dollar unsen det siste året.

-Den enste som ikke vet at dollaren er død, er dollaren selv, sier Peter Grandich redaktør i the Grandich Letter.

NA 24 - din nye næringslivsavis

Ettersom nedgangen i valutahandel er formidabel vil gull nå tiltrekke seg større oppmerksomhet. Dette kommer som en følge av at man ønsker seg en alternativ valuta, sier Emanuel Balarie som er senior markedsanalytiker i Wisdom Financial.

Videre sier han at det å ha en haug med gull medfører at man har en finansiell sikkerhet uavhengig av hvor på kloden man måtte befinne seg. Og at dette er en sannhet uavhengig oljepris og frykt i markedet.

Gull til tusen?

Prisen for gull ved utgangen av 2006 kan ifølge noen analytikere ende opp nesten dobbelt av prisnivået det hadde ved inngangen av året. Torsdag denne uken steg prisen for en unse gull til 680 dollar noe man ikke har sett siden oktober 1980. Mye av dette skyldes da som nå frykt i markedet. Den gang var det den kalde krigen som trykket nå er det i stor grad krigen i Irak og ikke minst konflikten rundt Irans anrikingsplaner som slår ut.

Ettersom flere investorer begynner å hamstre gull kan vi fort se en pris på 800 dollar med en mulig 1000 dollar unsen som realistisk, ifølge John Person president i National Futures Advisory Service.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere