NA24.no

Gull snuser på rekord

Foto: Joi Ito (Flicr/creative commons)
Eurokrisen styrker det gyldne metallet.

Gullprisen har tirsdag nådd sitt høyeste nivå siden 3. desember og er bare marginalt unna rekord.

Gull for juni-levering har tirsdag steget rundt 2 prosent til en foreløpig topp på 1.224 dollar pr. unse (drøyt 31 gram) på råvarebørsen i New York. Det høyeste nivået noensinne for den mest omsatte gullkontrakten kom 3. desember i fjor, med 1.227,50 dollar.

Den siste tidens nervøsitet rundt eurosonen generelt og Hellas spesielt ser ut til å ha gjort at flere investorer har satset på gull, som normalt ansees som en trygg havn i usikre tider.

Natt til mandag ble det klart at EU kommer med en gigantisk redningspakke for å støtte opp under de svakeste euro-landene. Dette ga aksjemarkedet en kraftig opptur, men tirsdag synes nervøsiteten å være tilbake, og børsene faller tilbake.

- Gull er fortsatt populært siden investorene ikke har gjenvunnet full tillit til at Hellas og gjeldstyngede land vil klare seg med pakken, sier Steve Chun, en trader hos Hyundai Futures i Seoul til nyhetsbyrået Bloomberg News.

Sølv har også steget tirsdag. Prisen for juli-kontrakten på råvarebørsen i New York har steget 3 prosent til 19,125 dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere