Gull til rekordpris

Foto: David-Andersen

Prisen på gull og sølv bare stiger og stiger.

Gull- og sølvprisen når de høyeste nivåene på 30 år, etter at usikkerheten rundt amerikansk økonomi øker. Økt usikkerhet fører ofte til at investorene søker seg inn i sikre farvann, og det er gull og sølv som regnes som blant de mest sikre havnene.

Fredag var gullprisen oppe på 1,300 dollar pr. unse. Dette er ny toppnotering for gullprisen.

Sølvprisen fulgte etter, og ble notert på de høyeste nivåene som 30 år. Oppgangen kommer også til å slå ut på gaveprisene utover høsten.

Inflasjonsspøkelse skremmer
Fredag kom det meldinger om at den amerikanske sentralbanken vil pumpe penger inn i økonomien for å få opp den økonomiske farten. Den svakere økonomiske utviklingen, bidrar altså til at gullprisen stiger. I tillegg til dette dyttes dollaren videre nedover, noe som ytterligere bidrar til høyere gullpris.

Gull for levering i desember ble notert helt oppe på rekordprisen på 1.301,60 dollar pr. unse i handelen i New York fredag. Prisen på gull har steget hele 4 prosent den siste måneden.

Allemannseie
Det siste året har spuklasjonen i gull og andre råvarer virkelig tatt av. Nye finansielle produkter har gjort denne typen spekulasjon langt mer tilgjengelig for mannen i gata.

- Gullprisen drives oppover av en kombinasjon av suveren prisutvikling de siste ti årene, frykt for svak økonomisk utvikling, mediahype og det faktum at «alle» idag har mulighet til å kjøpe gjennom børsnoterte fond (EFT), skrev Peter Warren, en av Norges mest kjente Hedgefond-forvaltere, til NA24 i forrige uke.

Warren frykter for en korreksjon i gullprisen, etter den kraftige oppgangen over lang tid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.