NA24.no

Gullår i Pareto: Deler 1,7 milliarder


Svein Støle (54) er gründer og konsernsjef i Pareto-gruppen, som ved inngangen til 2017 hadde 6,4 milliarder kroner i egenkapital.
Svein Støle (54) er gründer og konsernsjef i Pareto-gruppen, som ved inngangen til 2017 hadde 6,4 milliarder kroner i egenkapital. Foto: André Clark Utvik (NA24)
Sist oppdatert:
Her håver de kvinnelige aksjemeglerne best i klassen.

Meglerhuset Pareto Securities delte i fjor ut 1020 millioner kroner i  lønn og bonuser til cirka 400 ansatte, opp 40 prosent fra året før, skriver Dagens Næringsliv (bak betalingsmur).

I tillegg delte hovedeier Svein Støle (54) og 200 ansatte et overskudd før skatt på 715 millioner.

- Kvinnene ligger høyest an

Hos Pareto-sjef Ole Henrik Bjørge har nå de kvinnelige aksjemeglere høyest inntjening.

– Kvinnelige meglere har i 2017 hatt en inntjening som i gjennomsnitt er høyere enn gjennomsnittet for meglere i hele selskapet, sier Bjørge til avisen.

Sjef i Pareto, Ole Henrik Bjørge.

Men av de 102 meglerne, er kun ni kvinner, selv om andelen har økt fra 12 til 20 prosent fra 2012 til 2017.

- Bidrar positivt

– Vi opplever at kvinner bidrar positivt til arbeidsmiljøet og har positiv effekt på resultatene. Arbeidet med å øke kvinneandelen i konsernet vil derfor ha høy prioritet fremover.

Partner Lisa Karlsen (35) synes dette er kult at kvinnene gjør det så skarpt fordi «selskapet har en klar prestasjonskultur, du måles utelukkende på det du leverer».

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere