NA24.no

Brann er Seriemester 2007 og feiret gullet etter 5-2 seieren over Viking på Brann stadion søndag kveld
Brann er Seriemester 2007 og feiret gullet etter 5-2 seieren over Viking på Brann stadion søndag kveld Foto: Marit Hommedal / SCANPIX .

Gullet skal bort

Sist oppdatert:
Bergen selger gullet.

Supportere av Brann synger ofte om at «gullet ska hem». I 2007 fikk de sine ønsker oppfylt da Brann tok seriegullet «hem» til Bergen.

En ny statistikk fra GullAdam viser imidlertid at bergensere kanskje ikke er så glad i gull som supportersangen skulle tilsi. Nye tall viser nemlig at det var flest bergensere som solgte gull i fjor.

For fire år siden begynte nordmenn å oppsøke profesjonelle gullkjøpere. Det skjedde på samme tid som gullprisen ble mangedoblet og gamle og ødelagte gullsmykker plutselig ble verdt mye.

Gullsmykkene som nordmenn selger til gullkjøperne blir smeltet om og blir i sin tur til nye smykker, eller kan ende opp som komponent i for eksempel en iPhone.

I 2012 var det 50.000 nordmenn som solgte gull til GullAdam, som er en av aktørene i denne bransjen.

Og det var altså flest bergensere som solgte gull i 2012. 3472 bergensere oppsøkte GullAdam, noe som sikrer dem førsteplasseringen - rett før Oslo med 3226 kunder.

Haugesund, Kristiansand og Tromsø følger på henholdsvis 3.-, 4.-, og 5.-plass.

Når det gjelder mengden av gull, er tallene litt annerledes. Oslofolk solgte mest gull med 211 kilo, mens bergenserne innehar andreplassen med 154 kilo.

- Totalt kom nordmenn til oss med 2 tonn rent gull, som tilsvarer 150 gullbarrer i Norges Bank eller vekten av 25 voksne menn, opplyser Daniel Sellevoll, kommunikasjonssjef i GullAdam, i en pressemelding, og legger til at verdensmarkedsprisen på en slik mengde med gull er på ca. 600 millioner kroner.

Mer fra Nettavisen:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere