*Nettavisen* Økonomi.

Gullfunn for IGE

Solvik Egenäs Bogenäs Foto: (Faksimile fra IGE)

Tester viser gullmineralisering i Sverige.

11.09.09 11:47

IGE melder at de første resultatene etter et geologisk feltarbeid ved gullprosjektet i Solvik nå foreligger. Feltarbeidet ble gjennomført i 2009 og ble gjort for å følge opp gullanomalier som ble identifisert under en innhentingsprogram i 2008.

Det er IGE Nordic og Archelon Mineral som har fått gjennomført dette arbeidet. Partene eier halvparten av prosjektet hver.

Arbeidet indikerer at flere områder inneholder gullmineraliseringer i en 17 kilometer lang sone. Gullmineraliseringen ved Egenäs-sonen er mer omfattende enn tidligere forventet.

Det ble foretatt omfattende systemprøver i en kvartsåre i grå gneis. Resultatprøver avdekket opptil 3 gram per tonn gull langs åren. Mineraliseringen ligger lokalt med enkelt spredning av svovelkis. Nå skal de analysere nye jordprøver for å avgrense gullavviket i jordsmonnet.

- Resultatene fra det nylige feltarbeidet er tilfredsstillende. Disse kombinert med en sterk gullpris oppfordrer oss til å planlegge neste skritt for leting ved Solvik-prosjektet, kommenterer IGE Nordics administrerende direktør Fredric Bratt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.