NA24.no

Gulljubel på Børsen

Sist oppdatert:
Gruve og gullselskapet IGE skyter til himmels på en analytikers hausing. Oljeprisen holder seg på rekordnivåer.

(NA24): Oslo Børs faller litt tilbake fra toppnivåene tidligere onsdag formiddag, men hovedindeksen er fortsatt opp 0,30 prosent til 406,32 poeng.

Oljeprisen holder det gående på noenlunde samme nivåer og handles like etter lunsj for 72,40 dollar fatet.

NA24 - din nye næringslivsavis

Markedet er fortsatt bekymret for situasjonen rundt Iran atomprogram, og selv om FNs Sikkerhetsråd ikke har klart å komme til enighet om hvilke sanksjoner de skal pålegge det oljerike landet.

USA har både gjennom utenriksminister Condoleezza Rice og president George W. Bush uttrykt at de kan komme til å ty militær makt for å legge press på Iran. Angrep på Irans atomanlegg har vært diskutert i media, men har samtidig blitt tilbakevist fra offisielt hold.

Gullrush
Statoil er nå uforandret i forhold til gårsdagens sluttkurser på 202,50 kroner, mens Norsk Hydro stiger 0,26 prosent til 961 kroner. DNO stiger 0,46 prosent til 54,25 kroner

Det lille gruve og gullselskapet Int. Gold Exploration stiger til værs ved lunsjtider og topper vinnerlisten med en oppgang på 16,05 prosent. Aksjen har mer enn doblet seg den siste måneden og selskapet har aldri vært verdt mer.

Analytiker Gunnar Holen i gråmeglerhuset Corporate Advice & Research ble i dagens utgave av Finansavisen sitert på at han tror aksjen kan gå skyhøyt.

– Får de full klaff er aksjen verdt 50 kroner, sier Holen til Finansavisen.

Vinnere
Verkstedselskapet Bjørge var tidligere i dag ute med tall for første kvartal. Markedet likte tydeligvis det Bjørge leverte og sender aksjekursen opp 6,88 prosent ved lunsjtider. Selskapet kunne presentere rekordsterke tall og venter at den sterke utviklingen vil fortsette ut året.

TeleComputing stiger 5,29 prosent til 17,90 kroner. Meglerhuset Kaupthing har meglet en post på 400.000 aksjer som drar opp volumet i handelen. Den Monaco-baserte investoren Erik Henriksen har gjennom selskapet Sabaro Investment kontroll på rundt 70,7 prosent av alle de utestående aksjene i TeleComputing, og har tidligere lagt inn et bud på 16,80 kroner.

IT-selskapet Ignis klatrer 5,26 prosent på stor interesse for selskapet. Det er internettmegleren Nordnet som står bak rundt 45 prosent av nettokjøpene. Omsetningen i aksjen er stor uten at det foreligger noe nytt fra selskapet.

Tapere
Blant dagens tapere finner vi Goodtech og Inmeta. Aksjene faller henholdsvis 5 og 3,85 prosent på lav omsetning.

Tandberg Television leverte i går tall for første kvartal, men markedet virker ikke være fornøyd med hva selskapet presenterte. Aksjen faller 4,21 prosent etter at selskapet ikke klarte å leve helt opp til forventningene. Tandberg Television leverte bedre enn ventet på topplinjen, mens bruttomarginen og resultatet ble noe dårligere enn ventet.

Visma som i går ble satt i spill etter at det kom et konkurrerende bud på selskapet faller til under den siste kjente tilbudsprisen på 135 kroner fra Engel Holding. Fra før hadde det britiske IT-selskapet Sage tilbudt aksjonærene 125 kroner pr. aksje.

Visma faller 1,82 prosent til 134,50 kroner, og dermed kan det tyde på at markedet tror på uttalelsene fra Sage om at de ikke er villig til å heve budet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere