NA24.no

Gullkantet for Norsk Stål

Sist oppdatert:
Økte omsetningen med en halv milliard i fjor.

Svenskeide Norsk Stål er Norges største stål- og metalldistributør. I fjor solgte de stål og metaller for 2555 millioner kroner, en økning på 475 millioner kroner fra året før.

NA24 - din næringslivsavis

Industrien i høygir
- Hele industrien går på høytrykk. Stålprisene stiger jevnt og trutt, hvilket får positive konsekvenser også for oss, sier administrerende direktør i Norsk Stål Peter Søderqvist til NA24.

Han forklarer at det ikke lengre er noe stort problem å fa tak i råvarer slik det var for ett og et halvt år siden.

- Det er ikke manko på råvarer, det er bare prisen og tilgangen som avgjør hvor mye man får tak i. Vi har et såpass godt nettverk at vi har ingen problemer med tilgangen, sier Søderqvist.

Selskapet, som arbeider innen offshore, skips-, bygg-, og øvrig mekanisk industri, har vært med på de fleste prosjektene de siste årene og tror både 2008 og 2009 blir gode år for industrien.

- Bygg- og anleggsbransjen trenger fortsatt mye stål i tiden fremover, videre satsning i Nordsjøen krever sitt. I tillegg håper vi på utvikling i Russland og Barentshavet, selv om det ser ut til å gå litt tregt akkurat nå, sier han.

Ingen mørke skyer
Søderqvist ser ingen store mørker skyer på himmelen men erkjenner at en økt rente kan bidra til å bremse farten på sikt.

Av en omsetning på 2,5 milliarder kroner fikk selskapet et driftsresultat på 218 millioner kroner mot 128 millioner året før. Resultatet før skatt endte på rett under 215 millioner kroner, mot 124 millioner kroner året før.

Norsk stål hadde en driftsmargin på 8,5 prosent som er en betydelig forbedring fra 2003 da selskapet hadde en driftsmargin på skarve 0,4 prosent.

Hovedårsakene til omsetningsøkningen er en god konjunktursituasjon for norsk industri og stigende priser på selskapets produkter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere