*Nettavisen* Økonomi.

Gullkantet Orkla-fallskjerm

Foto: Scanpix/Berit Roald

Finn Jebsen fikk en sluttpakke verdt 94 millioner kroner da han fikk sparken i Orkla.

25.01.07 08:13

Finn Jebsens opsjonsgevinst i Orkla etter at han ble sparket for to år siden er på 35-40 millioner kroner.

NA24 – din næringslivsavis

Ifølge Orklas årsberetning har Jebsen 300.000 opsjoner i selskapet. Disse er verdt cirka 67 millioner kroner basert på gårsdagens sluttkurs, som for øvrig var all time high for selskapet.

Opsjonene må innløses på ulike tidspunkt frem til 2010. Siden han ikke er ansatt i selskapet trenger han heller ikke melde fra til Oslo Børs dersom han innløser opsjonene.

- Jeg har tatt ut noe, sier han til Dagens Næringsliv, og anslår selv en kursgevinst på i underkant av 40 millioner kroner etter at han forsvant fra Orkla.

Han sier til avisen at han tror aksjekursutviklingen i etterkant blant annet er en følge av det vellykkede oppkjøpet av Elkem i 2004-2005.

Jebsens etterlønn er 5,4 millioner. Samtidig fikk han en kontaktbonus på 22 millioner mens opsjonsgevinsten hans ligger på rundt 67 millioner kroner basert på gårsdagens sluttkurs. Dette gir Jebsen en sluttpakke på utrolige 94 millioner kroner.

I løpet av de to siste årene har 25 toppsjefer i norske børsnoterte selskaper delt nær 170 millioner kroner i sluttpakker.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.