NA24.no

Gullønn for meglertopp

Sist oppdatert:
Meglerhuset First håvet inn i fjor.

De urolige tidene i finansmarkedene smittet over på resultatene til First. Likevel håvet selskapet inn.

NA24 - din næringslivsavis

Av driftsinntekter på 700 millioner kroner i fjor, endte resultatet før skatt på hele 85 millioner kroner. Lønn og bonus til ansatte var på rundt halvparten av inntektene, eller 657 millioner kroner. Dette ga en snittlønn, inkludert personalkostnader, på 1,55 millioner kroner.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

I kvartalsrapporten kommer det også frem at First-ledelsen har til salt i maten. I fjor tjente den tidligere sjefen i First, Martin Hagen, 15,2 millioner kroner. Dette var opp fra 14 millioner kroner i 2007.

Styremedlemmene Per Fredrik Aspegren, Otto Carl Magnus Francke og Geir Lie, hadde samtidig samlet en lønn på 26 millioner kroner. Dette ga en snittlønn for de tre på hele 8,66 millioner kroner.

Resultatene i 2008 var klart lavere enn det gode 2007-året. Dessuten var første halvår av fjoråret den beste delen. I 2007 var resultat før skatt på 299 millioner kroner av inntekter på 925,5 millioner kroner. Det var særlig inntekter fra emisjoner som falt fra 2007 til 2008.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere