NA24.no

Gullprisen raser

Fallet i gullprisene er det lengste på åtte år.

Prisen på gull er under press. Nå handles et ounce gull til 750 dollar, og markerer ifølge Bloomberg News det største fallet på åtte år.

NA24 – din næringslivsavis

Fra rekorden i mars har gullprisen snublet 28 prosent, ettersom dollaren har steget 15 prosent mot euroen fra det aller laveste i juli. Torsdag kveld nådde dollaren det høyeste nivået mot euro på ett år. Samtidig faller råvareindeksene til det laveste nivået siden starten av året. Det melder Bloomberg News.

Gull for levering i desember falt 17 dollar per ounce, eller 2,2 prosent, til 745,5 dollar per ounce på råvarebørsen i New York. Dette er den niende handelsdagen med fall for gullprisen. Også prisen på andre edle metaller som sølv har falt. Så langt i år har gullprisen steget 3,4 prosent, mens sølvprisene har falt 18 prosent.

Tradisjonelt har gull vært det foretrukne investeringsobjekt i tider med økonomisk uro og usikkerhet, men nå virker det som om dollaren har tatt denne rollen, sier markedskilder til Bloomberg News.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere