NA24.no

Gullrush og oljesmurt oppgang

Sist oppdatert:
Oljeprisen holder seg rekordsterk og smører oppgangen på Oslo Børs. En analytikers hausing sendte gruve- og gullaksje til himmels.

Onsdag fortsatte aksjeoppturen på Oslo Børs som endte opp 0,52 prosent til 407,22 poeng.

Prisen på Nordsjøolje stiger videre onsdag ettermiddag og kontrakten med levering i juni er i skrivende stund like over 73 dollar fatet. Opprørerne i Nigeria skal i følge markedskilder ha kommet med uttalelser om at oppholdet av angrepene kan gå mot slutten.

Tall over de amerikanske oljelagrene viser at bensinlagrene falt mer enn ventet. Dette er dårlig nytt for oljeskeptikerne og bilglade amerikanere. Kjøresesongen i USA er i ferd med å sparkes i gang og da er lave bensinlagre krise for amerikanerne.

Tungvekterne klatrer

Oljetungvekterne Statoil og Norsk Hydro topper listen over de mest omsatte aksjene og endte opp henholdsvis 0,25 prosent til 203 kroner og 0,26 poeng til 961 kroner. Begge aksjene snuste opp mot nye rekordhøyder tidligere, men falt noe tilbake mot slutten av dag.

DNO klatret 1,39 prosent til 54,75 poeng.

Frontline styrket seg hele 4,49 prosent til 209,50 kroner. Tankaksjen har fått mye juling den siste tiden etter at tankratene har falt mye den siste tiden. Flere skipsmeglerer tror nå at ratene begynner å nærme seg bunnivåene.

Orkla stiger også på forventninger om gode tall. Aksjen endte opp 2,62 prosent og det var hovedsakelig utenlandske meglerhus som dominerte kjøperlisten.

Hausing av gull

Investorene på Oslo Børs gikk helt amok og løp etter gruve og gullselskapet Int. Gold Exploration. Analytiker Gunnar Holen i gråmeglerhuset Corporate Advice & Research hauser i dagens utgave av Finansavisen.

– Det er riktig at jeg opererer med en verdi på 50 kroner hvis alt går veien for selskapet. Det er en ”blue sky”-vurdering. Men det er sjelden at et selskapet har full klaff på absolutt alt, sier Holen til Finansavisen.

Holen påpeker ovenfor avisen at IGE er inne i sin mest risikofulle og verdiskapende fase.

Rekordresultat

Apptix fulgte etter på vinnerlisten og steg 7,61 prosent. Meglerhuset DnB NOR Markets dominerte kjøperlisten og sto bak over 85 prosent av alle nettokjøpene.

Bjørge leverte tidligere på dagen tall for første kvartal. Markedet likte tydeligvis det Bjørge leverte og sendte aksjekursen opp 7,50 prosent. Selskapet kunne presentere rekordsterke tall og venter at den sterke utviklingen vil fortsette ut året.

Resultat nedtur

Smedvig B-aksjen falt 7,3 prosent til 165 kroner. John Fredriksens SeaDrill har full kontroll over Smedvig og de som selger klarer ikke vente på oppgjøret etter oppkjøpet. Omsetningen i aksjen er ikke all verden.

CorrOcean følger etter blant dagens tapere og falt 4,60 prosent.

Tandberg Television leverte i går tall for første kvartal, men markedet virker ikke være fornøyd med hva selskapet presenterte. Aksjen falt 4,58 prosent etter at selskapet ikke klarte å leve helt opp til forventningene. Tandberg Television leverte bedre enn ventet på topplinjen, mens bruttomarginen og resultatet ble noe dårligere enn ventet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere