*Nettavisen* Økonomi.

Gullrush på svineinfluensa

Foto: TOMAS BRAVO (REUTERS)

Her er vinneren på influensaepidemien.

23.07.09 09:05

Det er alltid noe som tjener gode penger på store kriser. På svineinfluensaen er det Storbritannias største farmasiselskap GlaxoSmithKline som er en av vinnerne.

NA24 - din næringslivsavis

Det er nemlig ventet at GlaxoSmithKline vil håve inn penger på salg av influensavaksine.

Salg på 3 milliarder
GlaxoSmithKline er en av de første i verden som er ute med en vaksine mot den fryktede svineinfluensaen. Onsdag meldte selskapet at de venter å selge for så mye som 3 milliarder pund, eller 31,08 milliarder kroner, av sin vaksine.

GlaxoSmithKline vil være klar med sin vaksine i løpet av september, og allerede nå melder den britiske avisen Guardian at britiske myndigheter har kjøpt 60 millioner vaksiner. Selskapet opplyste at også fattige land kan få tilgang til vaksinen, etter at 50 millioner doseringer vil doneres til Verdens helseorganisasjon.

GlaxoSmithKline-sjef Andrew Witty sier selskapet hans er god forberedt på en pandemi. Selskapet har brukt 1 milliard pund de siste årene, for å gjøre produksjonsfasilitetene klare til å produsere store volum av vaksine.

GlaxoSmithKline meldte også at de har utviklet en spesiell ansiktsmaske for helsearbeidere som skal jobbe i første linjen med influensasyke.

700 døde
The Guardian melder at 31 personer er død av svineinfluensaen i Storbritannia. I hele verden er dødstallene på 700.

Så langt er det kun i Australia man har startet å testvaksinere mennesker mot svineinfluensaen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag