NA24.no

Gulltørst Chelsea-eier

Foto: AFP/Scanpix
Styrtrike Roman Abramovitsj har fått sansen for det edle metallet

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Roman Abramovitsj skal nå være interessert i å kjøpe en ny gullgruve i den avsidesliggende russiske regionen Tsjukotka, ifølge AFX. Dette vil i så fall bli den andre gullgruven i denne regionen for mannen som faktisk også er guvernør her.

NA24 - din næringslivsavis

Gullgruven er anslått å inneholde 65 tonn med det dyrebare metallet, men skal angivelig ikke koste mer enn fire millioner dollar. Det er imidlertid anslått at utviklingen av området vil komme på hele 200 millioner dollar.

Abramovitsj holdingselskap Millhouse Capital kjøpte tidligere denne måneden Dvoinoe- gruven som skal ha estimerte reserver på 2,79 tonn gull.

Vil trekke seg
Roman Abramovitsj skal imidlertid tidligere ha bedt Russlands president Vladimir Putin om tillatelse til å fratre som guvernør i den nordøstlige Tsjukotka-regionen, ifølge themoscowtimes.com.

Ifølge Abramovitsj talsmann John Mann skal superrikingen føle at han «har gjort det han kan» i regionen.

Abramovitsj som første gang ble valgt til stillingen i 2000 avventer nå på en offisiell tilbakemelding fra Kreml. Periodene varer i fem år og han ble gjenvalgt i oktober 2005.

Investert milliarder
Den styrtrike russeren skal ha investert flere milliarder kroner av sine egne penger inn i den lutfattige regionen der han leder to veldedighetsorganisasjoner. Abramovitsj skal ha ønsket å forlate stillingen som guvernør siden han solgte oljeselskapet Sibneft i 2005.

Den russiske versjonen av Forbes listet Abramovitsj til landets rikeste mann med en formue på 18,3 milliarder dollar, eller hele 115,7 milliarder kroner.

Tsjukotka ligger helt øst i Russland og omfatter det østligste punktet på det eurasiske fastlandet. I øst er avstanden til Alaska bare noen få kilometer, over Beringsstredet. Landskapet er stort sett fjell og fjellvidder, med litt lavland rundt elva Anadyr.

Det er også kjent som et ressursrikt område. Her finnes forekomster av tinn, kvikksølv, kull, gass og gull.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere