I et stort oppslag langer avisen ut mot Stordalen, og kritikken følges også opp av den andre storavisen Daily Mail.

Kilden for kritikken er Christopher Snowdon, som arbeider i Institute of Economick Affairs - en høyreorienterte tenketank.

– Nivået på hykleriet slår pusten ut av deg. Dette er en kampanje for å fortelle vanlig folk at de skal spise mindre enn en halv skive bacon per dag på grunn av miljøet, mens hun selv flyr folk rundt i verden med privatfly med enormt klimaavtrykk, sier Snowdon til Daily Mirror.

Snowdon har tidligere markert seg som en frittalende kritiker av statlig innblanding i folks liv i spørsmål som fedme og alkohol, ifølge Wikipedia.

Nylig lanserte Gunhild Stordalen kostholdsrapporten fra EAT-Lancet-kommisjonen. Den er utvetydig i sin konklusjon:

Hvis man skal ha et sunt og bærekraftig kosthold i 2050, må kjøtt- og sukkerforbruket halveres, mens forbruket av nøtter, grønnsaker og belgfrukter må dobles.

Selv om hun har fått kritikk for rapporten, har kritikken nådd nye høyder etter det nådde britiske medier.

Snowdon poengterer at dette er typisk forskjell mellom liv og lære.

– Dette er en klassisk sak av gjør som jeg sier, ikke som jeg gjør. Militante miljøforkjempere klarer ikke å unngå å fortelle folk hvordan de skal leve livet sitt. De demoniserer vanlige dagligvarer. Det er en skam at de ikke holder dem som finansierer dem til samme standard, sier Snowdon.

«Globetrottende milliardær bak kampanje for å redde verden beskyldes for åpenbart hykleri» er overskriften i saken til Daily Mirror.

Daily Mail

Daily Mail har også fulgt opp saken, og omtaler henne som en «glamorøs milliardær som har finansiert studier for å fortelle folk at de må spise mindre kjøtt for å redde planeten. Selv reiser hun rundt i verden på et privatfly til 221 mill.»

Ifølge avisen reiser hun rundt på et Bombardier Challenger 350.

Privatfly til 221 mill.

Stordalen deler ofte bilder fra sin luksuriøse livsstil på Instagram.

Her koser Gunhild Stordalen seg sammen med ektemannen Petter Stordalen i den luksuriøse byen Saint-Tropez.

Nettavisen har foreløpig ikke lyktes i å komme i kontakt med Gunhild Stordalen.