NA24.no

Foto: Terje Heiestad

Gunn har milliard i bunn

Gunn Wærsted i i SpareBank 1 Gruppen leverer en milliard kroner i resultat.

- Nesten alle leverte knalltall for fjoråret. Hovedutfordringen er å levere gode tall i år og fremover, sier konsernsjef Gunn Wærsted i Sparebank 1 gruppen til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

SpareBank 1 Gruppens foreløpige resultat før skatt passerte en milliard kroner i fjor. Det er en økning på 248 millioner kroner sammenlignet med 2005.

Fremover
Wærsted er fornøyd med tallene for 2006, men kikker fremover for videre vekst.

- Det er spesielt tre forhold som er viktig for oss. Det er resultatforbedring innen bank, skade, liv og forvaltning. De ulike avdelingene leverer omentrent like store resultatbidrag på 25 prosent hver. Det er fantastisk og jeg er godt fornøyd, sier hun til NA24.

Wærsted sier styrken ligger i bredden med gode tiltak for medarbeiderne, lavt sykefravær og undersøkelser som viser at kundetilfredsheten er på et høyt nivå.

- Dette er grunnlaget for videre vekst hos oss, sier hun.

Knallvekst
Konsernet har også en solid vekst i inntektene, med 12,9 prosent på tolv måneders basis. Resultatet gir en egenkapitalavkastning etter skatt på hele 34,7 prosent i året.

Wærsteds allianse er vesentlig styrket under henne ledelse og hele fire nye banker har gått inn. Disse er sparebankene Hedmark, Volda Ørsta, Kvinnherad og Hardanger.

- Resultatet er godt i overkant av forventningene, og systematisk arbeid med beste praksis, økt fokus på kryssalg og kvalitet i produkter og leveranser gir resultater, sier hun til NA24.

SpareBank 1 har i 2006 utvidet distribusjonen med over 50 kontorer, gjennom fire nye medlemsbanker.

- Det gode samarbeidet i SpareBank 1-alliansen er en viktig forutsetning for de resultater som nå leveres både i bankene og SpareBank 1 Gruppen, sier Gunn Wærsted.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere