*Nettavisen* Økonomi.

Gunn Wærsted foreslås som ny Telenor-styreleder

VÆRSTED: Administrerende direktør for Nordea Bank Norge, Gunn Wærsted, er foreslått som styreleder i Telenor. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Nominasjonskomiteen i Telenor foreslår at Gunn Wærsted velges til ny styreleder.

Oslo (NTB): Wærsted er konserndirektør og medlem i konsernledelsen i Nordea Bank og administrerende direktør i Nordea Bank Norge.

Vervet som styreleder i Telenor ble ledig da Svein Aaser ble bedt om å trekke seg av næringsminister Monica Mæland i oktober.

Telenors bedriftsforsamling skal velge styreleder 17. desember.

Forslaget kommer etter en lang periode der den svært lave kvinneandelen i Telenors konsernledelse har vært under angrep.

I oktober presenterte konsernsjef Sigve Brekke en ledelse bestående av 3 kvinner og 18 menn.

- Det begynner rett og slett å bli komisk, sier arbeidslivsekspert Trine Larsen til NA24 dengang.

- I Telenor er det ikke samsvar mellom liv og lære. Du kan virkelig ikke gå ut høyt og tydelig at du skal øke kvinneandelen i ledelsen den ene uka og så presentere denne ledergruppen den neste uka, sa hun.

- Dette kan ikke leses som annet enn en provokasjon. Næringsminister Monica Mæland har gitt Brekke og Telenor tydelig beskjed om å jobbe med målrettede tiltak for å bedre kjønnsbalansen i selskapet, men her virker det jo som om ledelsen har gjort det motsatte, sa skipsreder Elisabeth Grieg (56).

I desember ble det kjent at det bare fantes én kvinne blant de 55 personene som ledet Telenors utenlandske mobilselskaper.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag