NA24.no

Gunn Wærsted blir styreleder i Telenor

Administrerende direktør i Nordea Bank Norge, Gunn Wærsted, er valgt til ny styreleder i Telenor.
Administrerende direktør i Nordea Bank Norge, Gunn Wærsted, er valgt til ny styreleder i Telenor. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Nordea-direktør Gunn Wærsted (60) er valgt til ny styreleder i Telenor.

Bedriftsforsamlingen i Telenor møttes torsdag ettermiddag for å velge ny styreleder etter at Svein Aaser i oktober ble bedt om å trekke seg av næringsminister Monica Mæland (H). Bakgrunnen var Telenor-styrets håndtering av den såkalte VimpelCom-saken.

Nominasjonskomiteen i Telenor foreslo Gunn Wærsted som ny styreleder. Hun tiltrer 14. januar 2016, opplyser selskapet i en børsmelding.

– Nominasjonskomiteen har gjennomført en grundig vurdering av mulige kandidater til vervet som styreleder i Telenor ASA. Gunn Wærsted har solid leder og styrekompetanse og strategisk erfaring som vil bidra til å videreutvikle Telenor som et av verdens ledende mobilselskaper, sier Anders Skjævestad, leder av nominasjonskomiteen og bedriftsforsamlingen.

– Videreføre fantastisk vekst

– Telenor er et av verdens ledende mobilselskaper med 200 millioner kunder i 13 markeder, inklusive en sterk posisjon i det viktige norske hjemmemarkedet. Jeg ser fram til å bidra til å videreføre Telenors fantastiske vekst og verdiskapning, sier Wærsted.

– Som ny styreleder vil jeg sette meg grundig inn i de ulike muligheter og utfordringer selskapet står overfor, samt ta meg tid til å bli godt kjent med styret, ledelsen og selskapet, fortsetter hun.

Nordea-topp

Fakta: Gunn Wærstad

Klikk for å åpne faktaboksen
 

Født 16. mars 1955 i Kviteseid i Telemark

Utdannet siviløkonom ved Handelshøyskolen BI

Administrerende direktør i Nordea Bank Norge og styreleder i Petoro

Har hatt toppstillinger blant annet i Sparebank 1 og DNB

Valgt til styreleder i Telenor

Er flere ganger kåret til Norges mektigste næringslivskvinne

Kilde: NTB 

Gunn Wærsted er konserndirektør og medlem av konsernledelsen i Nordea Bank og administrerende direktør i Nordea Bank Norge. Hun fratrer den sistnevnte jobben når hun går inn i Telenors styre.

– Norske banker kan ikke ha forretningsmessige relasjoner med selskaper hvor bankens administrerende direktør sitter i styret. For å unngå en mulig interessekonflikt vil Gunn Wærsted derfor fratre sin nåværende stilling som administrerende direktør i Nordea Bank Norge ASA før hun overtar som styreleder i Telenor fra 14. januar 2016, heter det i en melding fra Nordea.

Wærsted har også tidligere vært administrerende direktør i Sparebank 1 Gruppen og konserndirektør i DNB. Hun er dessuten styreleder i Petoro.

Hun har gjentatte ganger stått på Kapitals årlige liste over Norges mektigste kvinner, og ble i 2008 og 2009 kåret til Norges mektigste næringslivskvinne av VG.

– Hyggelig

Telenor har i det siste vært i hardt vær fordi ingen kvinner skal ha blitt innkalt til intervju da Sigve Brekke ble ansatt som ny konsernsjef i mai. Nå får konsernet en kvinnelig styreleder i stedet.

– Vi er opptatt av å finne den best mulige styrelederen for Telenor, uavhengig av kjønn. Men med den debatten som har vært i det siste, er det hyggelig at den beste kandidaten er en kvinne, sa lederen av nominasjonskomiteen til NTB onsdag.Les også: Gunn Wærsted foreslås som ny Telenor-styreleder 

I desember ble det kjent at det bare fantes én kvinne blant de 55 personene som ledet Telenors utenlandske mobilselskaper.

(©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

Våre bloggere