NA24.no

Gunn Wærsted foreslås som ny Telenor-styreleder


VÆRSTED: Administrerende direktør for Nordea Bank Norge, Gunn Wærsted, er foreslått som styreleder i Telenor.
VÆRSTED: Administrerende direktør for Nordea Bank Norge, Gunn Wærsted, er foreslått som styreleder i Telenor. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)
Nominasjonskomiteen i Telenor foreslår at Gunn Wærsted velges til ny styreleder.

Oslo (NTB): Wærsted er konserndirektør og medlem i konsernledelsen i Nordea Bank og administrerende direktør i Nordea Bank Norge.

Vervet som styreleder i Telenor ble ledig da Svein Aaser ble bedt om å trekke seg av næringsminister Monica Mæland i oktober.

Telenors bedriftsforsamling skal velge styreleder 17. desember.

Forslaget kommer etter en lang periode der den svært lave kvinneandelen i Telenors konsernledelse har vært under angrep.

I oktober presenterte konsernsjef Sigve Brekke en ledelse bestående av 3 kvinner og 18 menn.

- Det begynner rett og slett å bli komisk, sier arbeidslivsekspert Trine Larsen til NA24 dengang.

- I Telenor er det ikke samsvar mellom liv og lære. Du kan virkelig ikke gå ut høyt og tydelig at du skal øke kvinneandelen i ledelsen den ene uka og så presentere denne ledergruppen den neste uka, sa hun.

- Dette kan ikke leses som annet enn en provokasjon. Næringsminister Monica Mæland har gitt Brekke og Telenor tydelig beskjed om å jobbe med målrettede tiltak for å bedre kjønnsbalansen i selskapet, men her virker det jo som om ledelsen har gjort det motsatte, sa skipsreder Elisabeth Grieg (56).

I desember ble det kjent at det bare fantes én kvinne blant de 55 personene som ledet Telenors utenlandske mobilselskaper.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere