Salmar tok fullstendig av på børsen fredag etter at selskapet la frem nye kvartalstall.

Aksjen steg 10,9 prosent til sitt høyeste noensinne. Selskapet er nå priset til 57,2 milliarder kroner.

Rundt halvparten av disse pengene tilhører selskapets storeeier Gustav Magnar Witzøe (25). I løpet av dagen har han dermed tjent 2,86 milliarder kroner.

Les også. Gustav Magnar Witzøe har passert 25 milliarder i formue

Ettersom selskapets aksje har fordoblet seg siden februar, betyr det at Witzøe har tjent drøye 17 milliarder kroner på de siste ti månedene, altså en gjennomsnittlig avkastning på 1,7 milliarder kroner i måneden.

Oppgangen kommer etter at Salmar la frem kvartalstall for tredje kvartal i år.

Gode tall

Selskapet la frem et operasjonelt driftsresultat for driften i kvartalet på 939,1 millioner kroner. Det er en oppgang fra 801,3 millioner kroner i samme periode i fjor.

- God drift og sterke biologiske prestasjoner har bidratt til at Salmar leverer et sterkt finansielt resultat. Resultatet er muliggjort av iherdig innsats fra våre ansatte som har bidratt til kostnadsreduksjoner, god prisoppnåelse samt effektivitetsforbedring innen slakteri- og videreforedlingsaktivitetene, sier konsernsjef Olav-Andreas Ervik i Salmar i en melding.

Samlede driftsinntekter for Salmar endte på 2,8 milliarder kroner i perioden, opp fra 2,7 milliarder i 3. kvartal 2017. Slaktevolumet var 36 100 tonn, mot 34 000 tonn i tredje kvartal 2017.

Var den rikeste

I 2016 var Witzøe, på grunn av den enorme Salmar-formuen, Norges rikeste mann. Skattetallene for 2017 viste imidlertid et kraftig fall i formuen. Ifølge 2017-tallene var Witzøe nå kun god for litt over en milliard kroner, og slik må betale mye mindre i skatt.

Endringene skyldes at familiens investeringsselskap Kverva har vært igjennom en omfattende omorganisering.

Les også: Skrell for milliardarvingene

– Reduksjonen er en følge av de reglene som gjelder ved denne type omorganisering. Som følge av de reglene som gjelder ved omorganisering brukes lavere verdier enn de ligningsmessige verdiene, sier daglig leder Helge Moen i Kverva til DN.

En kjapp titt på børskursen til Salmar indikerer at disse oppførte tallene trolig er sterk undervurdert. Witzøes eierandel i Salmar er verdt 28 milliarder kroner, mer enn hva Norges offisielt rikeste mann, Kjell Inge Røkke, sto oppført med.


I sommer ble det kjent at Witzøe prøver seg som kampanje- og catwalkmodell. Her er noen av hans bilder som ligger ute på hans Instagram-profil.